Häromdagen testade jag att göra cocotter för första gången, det visade sig vara en snabb och tacksam liten maträtt som passar väldigt bra som förrätt, eller till middag en söndagkväll då man bara är lite hungrig, efter att ha intagit alldeles för stora mängder fika vid upprepade tillfällen under dagen
Rätten vi gjorde var en "Oeufs en Cocotte", något som herr Mårtensson gärna säger om och om igen - helt övertygad är han sedan länge att det rinner franskt blod i hans ådror nämligen
Ägg äter vi i någon form eller ibland på flera sätt. Ägg äter jag ofta som sagt till frukost i någon form, men sedan varierar det en hel del vad jag mer äter
Cocotter fyllda med ost, potatis och lök - gott redan där - toppade med gubbröra och rom. Allt som går att göra i förväg och som kan serveras kallt tycker jag är ett stort plus när man gör buffé, och så är fallet med de här cocotterna
Äggcocotte. Ägg med en gula som flödar ut, parmesan och krämig spenat. Så, hur gör man äggcocotte. Här kommer en liten guide hur du går tillväga för att göra bästa äggcocotte, en perfekt frukost eller brunchrätt