Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning
Sätt ugnen på 225º C. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med övriga ingredienser till kaksmeten
Detta misshandlade bakverk har fått dåligt rykte på grund av alla budgetvarianter av dålig kvalitet som florerar bland den typ av läskiga bakverk som verkar ha obegränsad hållbarhet
Foto. Karin / bevemyrs blogg. I veckan när jag hämtade sonen efter skolan kom han skuttande mot mig. Ivrig att få berätta en superkombination av fyllning till sockerkaka som han kommit på
Dagarna försvinner i rasande fart, snart är årets första månad till ända. Januari har varit fylld av vacker vit snö, men de senaste dagarna har vi haft plusgrader och det är bara blask ute på gatorna
Äntligen fredag och äntligen påsklov. Gud så skönt. Det känns som jag ligger efter med mycket nu, både hemma och på jobbet, och det känns väldigt lägligt med en vecka då jag har möjlighet att komma ikapp lite
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en långpanna, ca 30x40 cm. Smält smöret. Rör äggulor med socker. Tillsätt mjölk, smält smör, mjöl och vaniljsocker
Eclair är ett luftigt, frasigt och sofistikerat litet bakverk. Vem gillar inte en saftig sockerkaka. Vi delar med oss av vårt favoritrecept samt tips på hur du får den luftig och saftig
Jag har aldrig varit jättejätte förtjust i semlor. Jag äter en om året och tycker det är helt ok, det handlar väl egentligen mest om att jag tycker det finns så mycket annat som är godare