cheesy

cheesy

  • 81 Recept
Ostfondue

Ostfondue

En riktig klassisk rätt är ostfondue. Härligt att dippa brödtärningar i ostmassan och med lite gott tilltugg bredvid
Ugnsbakad camembert med vitlök och timjan

Ugnsbakad camembert med vitlök och timjan

Den här osten blir nästan som ostfondué efter att ha gått cirka 20 minuter i ugnen. Perfekt att breda på smörgåskex, eller dippa grönsaker, vitt bröd eller liknande i
Cacimperio (ostfondue)

Cacimperio (ostfondue)

I sitt kapitel med förrätter bjuder Artusi på ett recept på ostfondue, eller cacimperio som det kallades för då

Chilli cheese, ca 25 st

Börja med att riva osten och blanda med färskosten. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda den med ostmassan
Friterad minimozzarella med sweet chili

Friterad minimozzarella med sweet chili

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 150 gram minimozzarella 2 st ägg 0,5 tsk paprikapulver 0,5 tsk chilipulver 0,5 tsk timjan 0,5 tsk salt 2 dl vetemjöl 1,5 dl Panko 3 dl rapsolja 1 dl sweet Chili , som tillbehör Köp receptet
Ost & kex

Ost & kex

Igår grillade vi till middag och gjorde supermumsiga tillbehör i foliepaket, men det får ni veta mer om senare
Panerad ost

Panerad ost

Så här i julstökstider kan det ju som bekant vara svårt att få tiden att räcka till. Apelsiner ska späckas med nejlikor, glögg ska kokas, julklappar köpas, hemmet städas och… och… ja ni vet hur det är, foodies
Jalapenopoppers!

Jalapenopoppers!

Hej på er. Såhär i början på året tänkte jag att vi skulle dra till med ett enkelt, snabblagat och otroligt gott recept
Pepper poppers

Pepper poppers

Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme eller 200 grader varmluft. Blanda samtliga ingredienser till fyllning
Ostfondue

Ostfondue

Gnid fonduegrytan med en skalad vitlöksklyfta. Häll i det vita vinet och låt det koka upp. Riv osten. Tillsätt den osten, rör om och koka upp igen
Mat a´la 90-talet

Mat a´la 90-talet

I dag kommer jag att tänka på det älskade 90-talet. Det finns mycket god mat från den tiden då jag nyss flyttat hemifrån och prövade mina vingar även i köket som lätt glöms bort
Cheex – krispiga ostkex

Cheex – krispiga ostkex

  3 deciliter Cheddarost, riven. 1  1 dl Mandelmjöl. 1  Smaksättning efter smak