Lergryta

Lergryta

  • 6 Recept
Veziras kött och grönsaksgryta

Veziras kött och grönsaksgryta

Lägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. Hacka gul och vitlök. Lägg kött, olja, kryddor och löken i grytan
Boeuf bourguignon – underbara franska smaker i lergryta

Boeuf bourguignon – underbara franska smaker i lergryta

Lägg över kött, lök och morötter i den avtorkade lergrytan. tre timmar i lergryta på 175 grader. Lägg lergrytan i kallt vatten i minst 10 minuter. Sätt på locket och ställ in lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 175 grader och låt grytan stå i ca 3 timmar
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Nötkött kokt i öl i lergryta. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i 10 min. Ställ lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 250°. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar
Grytstek i lergryta

Grytstek i lergryta

Lägg lergrytan i blöt. Lägg över allt i lergrytan. Skär köttet i fyrkanter, bryn det runt om i panna c. a 10 minuter
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Ställ in lergrytan med steken i en kall ung, vrid upp till 175 C och låt stå i ca 2 timmar