Bryn oxfilén någon minut på hög värme på varje sida. Oxfilé provencale är klart att servera. 55 grader ger rött, rosa eller blodig oxfilé. 60 grader ger medium eller rosastekt oxfilé. 65 grader ger genomstekt eller välstekt oxfilé sk welldone. 2 skivor oxfilé, ca 300 gram totalt, helst mittendelen
Jag bestämde mig i stället för att använda varsin fin bit oxfilé att lägga på plankan med kantarellsås och västerbottenost ovanpå tillsammans med det klassiska spritsade moset
Pasta med oxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering
Skär oxfilén i ett par tjocka bitar, veva över ett par varv med nymald svartpeppar. 600 g oxfilé. Låt köttet ligga framme i rumstemperatur en stund innan det ska stekas
Härom kvällen åt vi oxfilé med rostade rödbetor och chèvrekräm. Tyvärr smakade inte oxfilén så gott. Rödbetorna skalades och skars i bitar innan de bakades i ugnen, tillsammans med lite citronolja, ca 30-45 minuter