Jag hade några övermogna bananer till övers och hittade den här kakan hos chiliconkarin. Testade receptet och det blev en härlig saftig chokladkaka med chokladbitar och banan
bakar. 2 tsk bakpulver. 2 tsk bakpulver. Jag kan inte skryta med att jag aaalltid köper ekologiskt och rättvisemärkt, men inte heller helt sällan tänker jag en extra gång och skickar ner den vinkande kvinnan eller kravmärket i kundkorgen
Som jag nämnt tidigare är halvtråkiga bananer tråkigt att måste kasta så idag så bakade min son en supergod banankaka med veckans tråkbananer som var på vippen att hamna i sopkorgen
Efter gårdagens galna tempo är jag helt slut och dessutom är det världens häckaväder ute, så jag planerar att ligga på soffan, kika på någon serie varvat med fotokurs och trycka i mig den lilla biten som finns kvar av den gudomligt goda bankakan jag bakade för någon dag sedan
På själva kanelbullens dag härom veckan kunde jag inte bärga mig, jag var tvungen att få baka lite. De blev helt underbart goda och saftiga -testa nästa gång du ska baka bullar, kommer garanterat bli en succé
Baka ut direkt och jäs på plåt i ca 30 min. Dela jästen i småbitar (smält med lite salt, d. v. s. strö lite salt ovanpå jästen och låt det stå en stund)
Häll ner lite av vätskan i jästen och rör om tills det har löst sig, häll sedan ner resten av vätskan, häll ner socker, ägg, salt och kardemumma och blanda om medan du häller i nästan allt mjöl, lite kan vara bra att spara till utbakningen sedan