Lägg aluminiumfolie i botten på en ugnsform och sätt på galler. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Bacon blir lite brun, men kommer sannolikt behöva baka i ytterligare 10-15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 5 minuter på gallret
Idag sägs det att min älskade sol ska göra ett litet återtåg efter två ganska mulna och lite regninga dagar, så nu håller jag alla tummar jag bara har för att det blir så
Fräs upp smöret, rör ner och fräs potatisen med pressad vitlök under omrörning några minuter. Pensla med smält smör, strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen 20 minuter
Stek fläsket knaprigt några minuter på varje sida samt några skivor i taget. Skölj de bruna bönorna och lägg dem i kallt vatten över en natten att svälla
Tillsätt ingefära och vitlök och låt det steka under 2 minuter. Lägg i yoghurten med kycklingen och låt koka upp och sjuda under 5 minuter. olja eller smör och kört i en minut på 250 grader i ugnen
Vispa grädde med skrapad vaniljstång. Skär apelsinen med skalet på i bitar. Mixa apelsin (med skal) och florsocker i mixer med knivblad till en slät puré
Pudra över curryn och stek ytterligare någon minut. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C
Rör ner kokosolja, fishsauce, jordnötssmör, limejuice, ingefära och låt allt sjuda några minuter. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Den här maträtten har jag älskat så länge jag kan minnas. Min mormor gjorde alltid sådana här köttfärsrullader åt syrran och mig när vi var små, och vi åt dem alltid med stor aptit