Degen, innan det är dags att rulla ihopSå har vi firat kanelbullens dag igen. Lyxiga kanelbullarDeg50 g jäst4 dl kall mjölk2 krm salt0,5 dl rårörsocker1 tsk malen kardemumma8 dl vetemjöl(100 g rumsvarmt smör)Lös upp jästen och sockret i mjölken. Fyllning 1150 g rumsvarmt smör150 g mandelmassa2 tsk kanelMixa samman till en smet. 2 tsk kanel
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Strö över socker och kanel. Då tyckte jag att det var en bra idé att baka kanelbullar och vips, så var det 28 grader varmt i köket igen. Kanelbullar25 stycken12 dl vetemjöl3 dl mjölk1,25 dl socker100 g smör 1 ägg1 1/2 tsk salt1 msk kardemummakärnor30 g jästsmör,socker, kanel, ägg och pärlsocker till fyllning och garneringSmula ner jästen i en bunke