Matbröd

Matbröd

  • 21 Recept
Tekakor med havre- och bovetemjöl

Tekakor med havre- och bovetemjöl

Otroligt goda tekakor som är så mjuka och saftiga att de nästan smälter i munnen. Enkla är de att baka också, eftersom den lösa smeten klickas ut direkt på plåten
Bröd med kokosmjöl

Bröd med kokosmjöl

Jag vet vad jag ska äta för att må bra. Och hur jag ska äta. Men ibland skiter det sig, och då får jag liksom bara ta konsekvenserna av det
Rågbröd

Rågbröd

Skållning. Blanda psylliumfröskal, linfrö och solrosfrön i en skål. Häll på kokande vatten och rör om. Låt svälla i 10 minuter
Goda frallor på majsmjöl!!!

Goda frallor på majsmjöl!!!

Här kommer receptet på frallorna jag och Tyra bakade igår. Värda att testa, verkligen. Ingredienser. 25 g jäst
Långjäst bröd med majsmjöl

Långjäst bröd med majsmjöl

Genom att använda kall degvätska och låta degen jäsa länge utvecklas smakerna och brödet blir saftigt, hållbart och får en nästan surdegsliknande smak
Glutenfria höjdarebröd

Glutenfria höjdarebröd

Jag tycker det är extremt roligt att exprimentera med brödbak och att baka glutenfritt är en utmaning jag misslyckats med många gånger
Glutenfri proteinrik morotslimpa med pumpafrön

Glutenfri proteinrik morotslimpa med pumpafrön

Någon mer än jag som ÄLSKAR frukost. För mig är det nog det bästa målet på dagen, jag skulle nog kunna leva på frukostmat resten av mitt liv (om man bortser från pepparlaxen från Wahlströms fiskbutik i Utvalnäs som jag berättat om tidigare)
Glutenfri morotslimpa.

Glutenfri morotslimpa.

7 dl havregryn (mixas till mjöl)2 tsk bikarbonat1 tsk salt2 ägg3 ½ dl filmjölk1 morot. Garnering. havregryn
Glutenfria tekakor (bästa receptet!)

Glutenfria tekakor (bästa receptet!)

Ingredienser. 50 g jäst1/2 dl rapsolja5 dl fingervarmt vatten3 msk sirap1 tsk salt2 msk fiberhusk11 dl glutenfri mjölmix
Glutenfritt frukostbröd

Glutenfritt frukostbröd

Vatten, havregryn, fibrex och mattfett värms upp tillsammans med hälften av vattnet. så att det blir som en gröt
NÖTBRÖD

NÖTBRÖD

Detta recept är hämtat ur boken "Diabeteskokboken". 1 stycken bröd. 2 dl fiberhavregryn. 2 dl grovt rågmjöl
Söndagsfrukost med scones x 2

Söndagsfrukost med scones x 2

Morotsscones. 2 st. 1 ägg. 1 finriven morot. 1 dl mandelmjöl. 1 tsk fiberhusk. ½ tsk malen kanel. 1 krm salt. Blanda och dela i två delar, trilla två bollar som plattas till på plåten (bakplåtspapper)
Paleolimpa med krispig skorpa

Paleolimpa med krispig skorpa

Testade det här brödet för några veckor sen och har haft med en skiva till fikat på jobbet varje morgon
Långpannebröd - Rågsikt

Långpannebröd - Rågsikt

50 g margarin5 dl mjölk50 g jäst1 msk sirap2 tsk salt 13 dl rågsiktSmält margarinet i en kastrull. Häll på mjölken och värm till fingervarmt
Långpannebröd med rågsikt och havregryn

Långpannebröd med rågsikt och havregryn

Till ett stort bröd behövs. 50 g färsk jäst5 dl vatten (37grader)1/2 dl honung50 g smör (rumsvarmt)1 tsk salt5 dl havregryn 3 dl rågsiktsmjölVetemjöl resterande mängdGör så här
Rågsikts frallor

Rågsikts frallor

Passa på att baka lite bröd nu när barnen har lov. Mycke godare med hembakad tycker jag. Gjorde frallor idag med rågsikt så gott
Fantastiska brödet

Fantastiska brödet

Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag