Provade en ny pastarätt häromdagen som blev otroligt god så jag måste dela med mig av receptet. OBS, läs igenom hela receptet innan du börjar så du kan planera väl beroende på vad för typ av ugn och stekmöjligheter du har
Gott, värmande och mättande. Sydfransk gratäng med aubergine & squash är len och följsam i smaken. Ungefär som ett matminne från barndomen – du vet att det finns men du har ändå glömt bort det
1. Lägg auberginetärningarna i ett durkslag och salta ordentligt. Låt dem stå i 20-30 minuter, skölj dem noga, lägg tillbaka i durkslaget och ställ det över en kastrull med kokande vatten
Till 2 port. Skölj och koka 1,5 dl svart ris och 1,5 dl gröna linser i 5 dl vatten i ca 30 min. Tärna 1 aubergine och blanda med lite gurkmeja, spiskummin, chilipulver olivolja, citronsaft och salt
Riv zucchinin och krama ur vätskan. Skala och hacka lök och vitlök. Mixa kikärterna och hacka nötterna. Blanda zucchini, lök, vitlök, kikärter, nötter och ägg, salt och peppar och rör om
Sen jag startade matbloggen har jag provat flera nya maträtter som jag tidigare bara har funderat på att prova (jag måste ju ha nya recept att dela med mig av)
Flera av er har önskat mer vegetarisk mat och jag älskar verkligen det vegetarisk alternativet. Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan