vego

vego

  • 10 Recept
Bönpasta med rostad paprikasås (vegan/glutenfri)

Bönpasta med rostad paprikasås (vegan/glutenfri)

Provade en ny pastarätt häromdagen som blev otroligt god så jag måste dela med mig av receptet. OBS, läs igenom hela receptet innan du börjar så du kan planera väl beroende på vad för typ av ugn och stekmöjligheter du har

Moussaka med sötpotatis & aubergine

1. Värm ugnen till 200 grader. 2. Lägg aubergineskivorna på ett grillgaller på en plåt och pensla dem på ovansidan med ett mycket tunt lager olja
Sydfransk gratäng med aubergine & squash

Sydfransk gratäng med aubergine & squash

Gott, värmande och mättande. Sydfransk gratäng med aubergine & squash är len och följsam i smaken. Ungefär som ett matminne från barndomen – du vet att det finns men du har ändå glömt bort det

Aubergine på marockanskt vis

1. Lägg auberginetärningarna i ett durkslag och salta ordentligt. Låt dem stå i 20-30 minuter, skölj dem noga, lägg tillbaka i durkslaget och ställ det över en kastrull med kokande vatten
Aubergine och svart ris-pilaff

Aubergine och svart ris-pilaff

Till 2 port. Skölj och koka 1,5 dl svart ris och 1,5 dl gröna linser i 5 dl vatten i ca 30 min. Tärna 1 aubergine och blanda med lite gurkmeja, spiskummin, chilipulver olivolja, citronsaft och salt
Auberginecurry  med kokosmjölk

Auberginecurry med kokosmjölk

Dela auberginen på mitten och skär i tunna klyftor. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla chilin fint
Squashbiffar med rosmarinsås

Squashbiffar med rosmarinsås

Riv zucchinin och krama ur vätskan. Skala och hacka lök och vitlök. Mixa kikärterna och hacka nötterna. Blanda zucchini, lök, vitlök, kikärter, nötter och ägg, salt och peppar och rör om
Vegetarisk lasagne med fetaost, spenat och oliver

Vegetarisk lasagne med fetaost, spenat och oliver

Flera av er har önskat mer vegetarisk mat och jag älskar verkligen det vegetarisk alternativet. Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan
Blomkålslåda med knaprig bacon

Blomkålslåda med knaprig bacon

Sätt ugnen på 200 gr. Skär ner blomkålen i lagom bitar och koka i lättsaltat vatten i ett par minuter. Låt ånga av