Lingonsylt är väldigt enkelt att göra. Själva plockandetoch rensandet tar ju så klart lite tid men det är rogivandeockså att vara ute i naturen ochplocka bär
Gör marmeladprovetgenom att ta en tsk krusbärsmarmeladoch lägga på en assiett och ställa i kylen. Lägg dem i en stor kastrull ochkoka i vattnet i fem minuter
Häll den klara rosasaften i väl rengjordaflaskor. Förslut och förvara svalt. 15 dl strösocker. 11 citron, färskpressad saftAnsa rabarbern och skär den i bitar. 1Blanda rabarber ochsocker i en rostfri eller emaljerad kastrull och låt stå ca 30 minuter. 1Blanda i vattnet ochcitronsaften. Koka upp ochkoka rabarbern ca 15 minuter eller tills den är mjuk. 1Sila rabarbern genom finmaskig sil
En av mina favoriter när det gäller kokboksförfattare är Cathrine Schück. I en av hennes böcker finns denna godatomatsås, där man först rostar grönsakerna i ugnen och sedan mixar
Varje år ringer jag till min mamma och frågar om receptet och varje gång säger min mamma. Det är väldigt mycket socker i receptet, inte speciellt nyttigt