Ytterligare ett recept från Linas matkasse. Detta var riktigt gott enligt alla i familjen. Marinaden var riktigt god men jag minskar nog på honungen nästa gång
Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge. 1 fläskfilé, ca 400 gram. Putsa fläskfilén och skär i ca 1 m tjocka skivor. 1 fläskfilé
450 g fläskytterfilé, fläskfilé eller annat skivat fläskkött. För några år sedan lagade jag en alsassisk rätt med fläskytterfilé som ugnsbakades med potatis, lök och äpple
GÖR SÅ HÄR Putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén. Lägg tillbaka de stekta fläskfiléskivorna i stekpannan Blanda viltfond, grädde, mjölk och grov senap
Ugnsstekt fläskfilé med äpple och lök4 portioner 500 g fläskfilé2 tsk soya2 tsk olivolja2 vitlöksklyftor, pressade 2 krm salt2 krm vitpeppar4 tunna skivor parmaskinka1 gullök4 morötter2 syrliga äpplen4 krm gourmetsalt Till serveringKokt potatisSalladGör så härBlanda samman soja, olja, vitlök, salt och pepparGnid in fläskfilén med blandningenSkär lök och morot i tunna skivorSkär äpplet i klyftorBlanda lök, morot och äpple i en ugnsfast form ochströ på saltLägg fläskfilén ovanpåStek i ugn i 200 grader tills innertemperaturen i köttet är 68 grader, ca 30 min Mer smalmat. 500 g fläskfilé
Fläskkarré är ett kött som är väldigt enkelt att tillaga och blir saftigt om man inte steker det alldeles för länge, särskilt om man använder riktigt bra köttråvara
Har du fortfarande inte kommit på vad för gott ni ska äta ikväll kan jag tipsa om en snabb, enkel och god rätt, med det där lilla extra som förgyller en fredagskväll, nämligen fläskfilégratäng med franska örter