Kött och kassler

Kött och kassler

  • 64 Recept
Kassler och rislåda

Kassler och rislåda

Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. ½ kg kassler. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Kasslergratäng med Philadelphiaost

Kasslergratäng med Philadelphiaost

Fördela kassleroch paprika över löken. Skala och grovhacka lökarna, bryn dem mjuka i en stekpanna. Skär kasslern i små, tunna skivor
Kasslergryta med curry

Kasslergryta med curry

Fräs i smör tillsammans med curry, purjolök och paprikan tills grönsakerna har mjuknat. Skär kasslern i tunna skivor
Grosshandlarplanka

Grosshandlarplanka

Koka potatisen och vispa den sedan med äggula, smör, ost, salt, vitpeppar och en skvätt med mjölk. Finhacka vitlöken och chilin och ta bort kärnorna
Potatis och kasslergratäng med vitlök och parmesan.

Potatis och kasslergratäng med vitlök och parmesan.

Ta fram kasslernoch skär bort fettet, skär den i stavar, kuber eller skivor det man själv önskar. Strimla sendan löken i den storlek man vill ha, jag vill ha lite större bitar så jag delar den på hälften och sedan skivar den i bågar
Porterspjäll och varm potatissallad

Porterspjäll och varm potatissallad

Koka upp creme fracihe med smulad köttbuljongtärning, vitlök, valfri ört och peppar. Jag bad om receptet och Kåre delade med sig av det goda
Evas goda skinkgratäng

Evas goda skinkgratäng

Koka upp grädde, cantadou ost, persilliade, salt, peppar och vitlök som snabbast. Varva potatis och strimlad skinka
LCHF Kassler gratäng

LCHF Kassler gratäng

Stek kasslern lätt i smör med stekpanna och lägg omlott i en ugnssäker form smord i smör. Sjud/fräs på svag värme den hackade vitlöken, purjolöken och rödlöken
ENKEL MAT - KASSLERGRATÄNG

ENKEL MAT - KASSLERGRATÄNG

Sedan varva du potatis, kassler i en ungsform och när det är klart så häller du över såsen, skulle det behövas mer sås så tillsätt vispgrädde, men endast vid behov, annars risk att den blir för rinnig
Penne med oxfilé och grädde

Penne med oxfilé och grädde

Skala och finhacka löken och repa bladen av timjankvisten. Sila såsen fri från lök och kryddor och blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar
Kotlett med kryddig sås

Kotlett med kryddig sås

Ta upp koteletterna och håll dem varma på ett fat under lite folie. Lägg den hackade i löken i pannan och fräs den lätt i det fett som finns kvar i pannan
Tjälknöl av älgstek

Tjälknöl av älgstek

Nu, några år senare har jag ätit diverse viltmat, styckat, malt hundratals kilogram köttfärsoch sist men absolut inte minst – njutit
Tjälknöl

Tjälknöl

Lägg köttet i en skål och häll över lagen. Jag använde nötkött men det blir mycket bra med älgkött också

Porterstek

Stick en termometer i köttet så att spetsen hamnar i mitten och röret är dolt. Koka upp vinbärssaft, porter och soja
Tjälknöl

Tjälknöl

Så enkelt och så gott. Ta upp steken och låt den svalna lite. Koka upp lagen och låt den bli kall. Servera t ex tillsammans med brödbakerskans potatis och trattkantarell och sherrysås