Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. ½ kg kassler. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Ta fram kasslernoch skär bort fettet, skär den i stavar, kuber eller skivor det man själv önskar. Strimla sendan löken i den storlek man vill ha, jag vill ha lite större bitar så jag delar den på hälften och sedan skivar den i bågar
Stek kasslern lätt i smör med stekpanna och lägg omlott i en ugnssäker form smord i smör. Sjud/fräs på svag värme den hackade vitlöken, purjolöken och rödlöken
Sedan varva du potatis, kassler i en ungsform och när det är klart så häller du över såsen, skulle det behövas mer sås så tillsätt vispgrädde, men endast vid behov, annars risk att den blir för rinnig
Skala och finhacka löken och repa bladen av timjankvisten. Sila såsen fri från lök och kryddor och blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar
Ta upp koteletterna och håll dem varma på ett fat under lite folie. Lägg den hackade i löken i pannan och fräs den lätt i det fett som finns kvar i pannan
Så enkelt och så gott. Ta upp steken och låt den svalna lite. Koka upp lagen och låt den bli kall. Servera t ex tillsammans med brödbakerskans potatis och trattkantarell och sherrysås