Fisk med citronsås är alltid gott. Lägg den fisken i en ugnssäker form. 500 gr lax eller annan fisk. Häll över laxen Ställ in i mitten på ugnen i cirka 20 -25 minuter, känn efter så fisken är genomstekt. 500 gr lax eller annan fisk
Har länge varit sugen på en krämig potatisgratäng. Men eftersom jag inte lagar mat med potatis så tänkte jag att jag skulle testa på rättikgratäng som skulle påminna om vanlig potatisgratäng
Man kan panera vilken vitfisk som helst och med fördel gädda. Fisken. Fisken. Man kan väl säga att Fish´n chips är Englands nationalrätt, det kan man väl förstå eftersom det är sanslöst gott samt otroligt enkelt att göra
Kontrollera att fisken är klar genom att den är vit i färgen och fast i köttet. 400g Fiskfile tex torsk, hajmal eller sej3msk Smör, osaltat3msk Vetemjöl4dl Mjölk1dl Lätt creme fraiche4-5msk Kaviar3st Ekologiska ägg, hårdkokta4msk Dill, skuren6-8st PotatisarSalt & vitpeppar från kvarn4st CitronklyftorSåhär kan man göra. Lägg ut fiskfilerna på en plåt och krydda med salt och vitpeppar, baka av fisken i ca 125g ugnstemp, vilket tar ca 10-15min. Värm gärna tallrikarna till 50g i ugnen, lägg därefter upp fisken på de varma tallrikarna, häll över såsen och äggen och rikligt med dill. 400g Fiskfile
Fiskrätter kan vara lite knepigt att hitta på, därför kommer här ett recept på gratäng med fisk i. Kalles Fiskgratäng4 portioner 1 stor purjolök400 g torskfilé2 dl vispgrädde1 msk vetemjöl4 msk kaviar från tub0,5 dl hackad dill1 dl riven stark ostsalt o peppar Gör så härSmörj en ugnsfast formSkölj och skiva purjolökenTäck botten på formen med purjolökenLägg torskfilén ovanpåSalta och peppraVispa grädden hårtSikta ner mjölet i gräddenRör ner kaviar och dill i gräddenFördela gräddblandningen över fiskenStrö på ostenGrädda i 200 grader i 20-30 min Fler recept på gratänger hittar du här
En mumsig fiskgratäng som blev härligt krämig och smakrik. Fiskgratäng med räk- och kräftost4 port1 torskblock1 Kavli räk- och kräftost (200g)1 burk creme fracihe2 dl grädde1 fiskbuljongtärningchili flakescitronsaftdill2 tomaterostTina fisken lite så den går att skära i 2 cms-bitar
Halvtina fisken och lägg den i smord ugnsform. Bred ut detta över fisken och stoppa in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter tills fisken är färdig. 600 g fryst fisk
Vi har begåvats med ett barn som älskar fisk. I fiskdisken på lokala City Gross finns laxtournedos som är en favorit när vi är sent ute med middagsplaneringen