Skaldjusrätter

Skaldjusrätter

Heta och spanska räkor

Heta och spanska räkor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram räkor , oskalade 5 klyfta(or) vitlök 2 st chilipeppar , eller sambal oelek 3 msk olivolja 1 odefinierad salt Köp receptet
ÄGG-

ÄGG-

Räkor i het sås

Räkor i het sås

1 purjolök 1 röd paprika 3 dl grädde 500 g rensade räkor [ca 1 kg räkor med skal] 3 msk chilisås 0,5 dl cognac smör 1 krm paprikapulver 0,5 krm svartpeppar cayennepeppar tabasco salt
ViktVäktarnas skaldjurslasagne

ViktVäktarnas skaldjurslasagne

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla purjolök och fräs tillsammans med pressad vitlök i olja. Låt avrunna kräftstjärtar och skalade räkor fräsa med ett par minuter
Stekt ris med räkor

Stekt ris med räkor

Använd gärna ris som blivit över från gårdagen. Om inte så koka riset i god tid så att det kan kylas ned och torka lite
Räkcheesecake med kavring, dill och stenbitsrom

Räkcheesecake med kavring, dill och stenbitsrom

Botten250 g kavring (eller annat mörkare bröd) 100 g smör, smält. 1Fyllning5 gelatinblad 400 g färskost 3 dl crème fraîche (34 %) 1 rödlök, finhackad 1 burk stenbitsrom (eller röd caviar) 500 g räkor med skal 2-3 msk färsk dill, finhackad 1-2 msk citronsaft, nypressad salt peppar
Stora räkor med vitlök och chili

Stora räkor med vitlök och chili

1 kg jätteräka, råa med skal (eller vanliga räkor) 10 klyfta vitlök 4 röda chilifrukter 0,5 dl olivolja 1 dl vitt vin 1 knippe färsk bladpersilja
Heta chiliräkor

Heta chiliräkor

750 g räkor med skal. 14 vitlöksklyftor. 11 stark röd chilipeppar, ex piri-piri
Friterade räkor med sweet chilisås

Friterade räkor med sweet chilisås

Skala räkorna. Ta fram tre skålar och häll upp mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i var och en av dem. Vänd räkorna en och en först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd
Nyförälskade kräftstjärtar

Nyförälskade kräftstjärtar

200 g kräftstjärtar. 1200 g färska champinjoner. 1Arla® Svenskt Smör. 12 dl Arla Köket® crème fraiche. 1½ msk vitvinsvinäger
Grillade chiliräkor med aioli

Grillade chiliräkor med aioli

Smalare aioli. 13 stora vitlöksklyftor. 1 tsk äppelcidervinäger. 1 msk olivolja. 2 dl creme fraiche (34%). 1 dl lättmajonäs
Heta räkor med vitlök och chili

Heta räkor med vitlök och chili

Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. Man får helt enkelt pröva sig fram vad som passar