Inläggningskokbok

Inläggningskokbok

POLKASILL

POLKASILL

1. Varva grönsaker, sill och kryddor i en burk och häll över sillen och lagen från förpackningen. 2. Låt stå i kylskåp ett dygn
SENAPSSILL

SENAPSSILL

1. Häll av lagen från sillen (spara lite av lagen) och skär sillen i bitar. 2. Blanda senapen med 2msk av lagen, majonnäs och hackad dill
FETAOSTSILL

FETAOSTSILL

1. Riv ner limeskal och saft i en bunke tillsammans med yoghurten. 2. Skiva chilin tunt och blanda ner i bunken, behåll kärnorna om du vill ha mer styrka i sillen
APELSINSILL

APELSINSILL

1. Skala och skiva rödlök. Hacka salladslöken fint. 2. Varva alla ingredienser i en burk. 3. Häll över lagen från förpackningen och sätt på lock
CURRYSILL MED ÄPPLE OCH PURJOLÖK

CURRYSILL MED ÄPPLE OCH PURJOLÖK

1. Låt sillen rinna av (men spara lite av lagen) och skiva i tunna bitar. 2. Blanda ut kryddorna med lagen, tillsätt crème fraiche och majonnäs
Inlagd sill

Inlagd sill

Dags för påsk och dags för sill. Här kommer ett enkelt grundrecept på vanlig hederlig inlagd sill. Som ni kanske förstått vid det här laget så gillar jag klassikerna bäst, så på mitt sillbord står inlagd sill, fransk löksill, senapssill och matjes
Inlagd sill | Recept ICA.se

Inlagd sill | Recept ICA.se

Ingredienser Portioner. 4 1 rödlök 1 morot 3 dl vatten 5 cm purjolök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn 1 förp inläggningssill à ca 400 g Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Skärgårdssill

Skärgårdssill

Skärgårdssill är en snabb och enkel sillinläggning som dessutom är väldigt god. Passar perfekt på ett gott knäckebröd
Glasmästarsill – recept

Glasmästarsill – recept

Rensa och ta ur sillen, ryggben och skinn ska vara kvar. Lägg sillen i iskallt vatten i ett dygn, ställ in sillen i kylen
Hemlagad senap

Hemlagad senap

Hemgjord senap är nog en av de enklare tillbehören till julmaten man kan göra, den såväl bör och kan göras i förväg, sedan får senapen mogna i några dagar i kylskåpet
Inkokt rabarber

Inkokt rabarber

Inkokt rabarber är ett väldigt enkelt och gott sätt för att ta till vara på försommarens rabarber. Och just vaniljinkokta rabarber är nog min favorit
Picklad rabarber

Picklad rabarber

Jag heter Mats Carlsson, men kallas bland vänner för Massimo. Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana
Tomatpuré

Tomatpuré

Ingredienser. 0,5 dl Kokosolja. 3 kg Tomater, hackade. 1 nypa Oprocessat Salt. 1. Hetta upp oljan i en kastrull
Picklade äpplen, Discovery

Picklade äpplen, Discovery

Populära inlägg. Nyponmarmelad med muscovadosocker. Nyponen lyser röda och även de är fulla av nyttigheter
Äpplen i sockerlag

Äpplen i sockerlag

Sedan jag presenterade det här receptet för första gången på matklubben hösten 2009 så har inte mindre än 7417 personer tagit del av det, intressant siffra som tyder på att den anrika klassiska konserveringkonsten att sockra är uppskattad där ute i köken
Inlagda körsbärstomater

Inlagda körsbärstomater

30 st körsbärstomater. 13 st rosmarinkvistar. 13 st lagerblad. 12 st vitlökar. 11. 5-2 msk svartpeppar. 12 msk honung
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Det finns hur många varianter som helst på inlagd gurka. Jag vill inte ha den alltför söt, och då är det här receptet ganska bra
Mamas godaste inlagda gurka

Mamas godaste inlagda gurka

Snart är sommaren här med goda små västeråsgurkor, som bara väntar på att få läggas in. Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagd gurka, det smakar svensk sommar med bett