1Blanda rabarber och socker i en rostfri eller emaljerad kastrull och låt stå ca 30 minuter. Koka upp och koka rabarbern ca 15 minuter eller tills den är mjuk
Tillsätt sockret och låt saften koka några minuter under omrörning så att sockret löser sig. Koka upp och låt sedan koka på svag värme under lock cirka 10 minuter. 1Häll upp bärmassan i en silduk och låt den självrinna cirka 30 minuter
Ingredienser Portioner. ca 2 l 25 - 30 stora fläderblomsklasar 2 citroner 1 1/2 l vatten 1 1/2 l socker (1 1/2 liter motsarar 1350 g) 1 msk citronsyra (1 msk motsvarar ca 15 g) Lägg till i inköpslistan
En av mina absoluta favoritsafter är lätt flädersaft. En annan av mina favoriter är rabarbersaft. Under sommaren har jag därför även plockat lite fläderblommor och gjort en sats flädersaft
Mät upp mjöl, havregryn och salt i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. 1Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i drygt 50 minuter eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna
500 g gröna tomater. 1rivet skal och saft av ½ citron. 11 stjärnanis. 13 dl syltsocker. 1Antal portioner 1 dl 2 dl 4 dl 6 dl 8 dl Välj 500 g gröna tomater rivet skal och saft av ½ citron 1 stjärnanis 3 dl syltsocker
En dag när solen sken på förmiddagen, passade jag på att skörda fläderbusken. Ja, man kan säga att det är en god regel för det mesta som ska tas till vara av blommor, kryddor och örter för matbruk
Hej min vän,. Den här burken ska levereras till min kära bror i morgon. Jag valde att göra klumpfri marmelad så efter kokningen tog jag min stavmixer och mixade marmeladen slät och fin