Ingredienser Portioner. ca 1,5 dl 1/2 dl tahini (sesampaste) 1/2 finriven vitlöksklyfta 1 msk japansk soja 1/2 tsk honung 1 tsk färskpressad limejuice ev vatten Lägg till i inköpslistan
Häll sedan försiktigt den kokande såsen i skålen under häftig vispning. Slå sedan tillbaka såsen i kastrullen under vispning och vispa i det rumsvarma smöret
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Den här kalla såsen, smaksatt med fetaost, citron och basilika, är en riktig favorit här hos oss. Denna gång käkade vi den goda såsen tillsammans med quinoabiffar och kokt broccoli
Sås av ugnsrostade tomater. Låt tomaterna svalna något och mixa dem sedan till en sås. Om man vill kan man passera allt genom en sil för en riktigt slät sås – oavsett vilket är smaken otrolig