Själv är jag inte riktigt redo för jul än då jag fortfarande har en del julklappar kvar att fixa bland annat, men jag har ju några dagar kvar på mig, eller hur
Detta recept fick jag för några år sedan av min gamla arbetskamrat Anna. Muffinsarna är jättegoda och dessutom snabbakade, perfekt när man inte har så mycket tid men ändå vill servera något gott
Så här dagen innan nyårsafton lägger jag ut det andra sillreceptet som jag gjorde till julafton. Receptet kommer från tidningen Buffé och det var riktigt mycket goda smaker i den här sillen
Citronsill. 27 Mars 2016 /. 13. 17 /. fisk, inlagd sill, m. m. /. Permalink /. 0. 1 pkt 5-minuterssill ( jag hade Abbas i bitar 200 g)1 äggula1 tsk fransk senap1/2 dl rapsolja1 citron skal och saft2 msk råsocker1 dl creme fraiche3 hackade salladslökar1 dl hackad dill1/2 tsk svartpepparLåt sillen rinna av i en sil
Vitkål. Tranbär. Valnötter. 1 msk vinäger. 2 msk olja. 2 msk majonnäs. 1 tsk honung. Salt och peppar. Rosta valnötterna i stekpanna, dra åt sidan och låt svalna
Det har varit intensiva veckor det sista, men nu infinner sig julen här hemma hos oss. så nu är de jul Igår tog vi oss ut till Öströö Fårfarm som bjöd på glögg och pepparkakor, och massa härlig julstämning
Låt sillen rinna av i ett durkslag. Skär den i 1 1/2 cm breda bitar. Blanda crème fraiche, majonnäs, mixcaviar, dill, klippt gräslök och ho-nung i en skål
julbordet eller på en bit bröd, ät och njut. Häll av lagen på löksillen, blanda majonnäs, crème fraiche, dill, senap och socker i en bunke, rör tills allt är blandat och vänd ner sillen
Vädret kunde väl ha varit mer juligt att önska men samtidigt var det riktigt mysigt här inne i stugvärmen med tända ljus, varm glögg och adventspyssel när blåsten tog i och regnet slog mot fönsterna
Nu måste jag snart sluta göra godis om vi inte ska rulla fram efter julafton. Till mitt försvar så ger jag faktiskt bort en stor del av det som tillverkas i present till kollegor och vänner så vi kommer inte äta ALLt själva