hade lite jordgubbssylt i. Jättegott , bara klicka i o röra om. 200 g phiadelphia3 ägg3 dl grädde1 dl socker3 tsk vaniljsocker1 citron2 dl hemmagjord jorggubbssylt( eller 1 liter mosade jordgubbar)ca 15 degistive 50 g smörSmula sönder degistivekexen o blanda med smöret som du smält
Idag är det årligt härligt släktkalas hemma hos mina föräldrar. Gårdagen ägnades åt att förbereda och så idag blir det bara bad, lek och mat i en härlig blandning
Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som dessert till nyår. Ramlade över det här receptet, låter både gott och festligt med den rosa färgen
Som en dröm är den här julpavlovan. Med en frasig maräng, len och syrlig citronkräm, söta jordgubbar, fluffig grädde och knastriga granatäpplekärnor så åker du rakt in i tårthimlen, promise
Hjortronsylt är alltid gott tycker jag, men passar kanske allra bäst i juletider. Det här är visserligen inget nytt recept på pannacotta, den finns sedan tidigare på bloggen, men här är den tillsammans med hjortronsylt
Mät upp smör och vit choklad som bryts i bitar i en kastrull. Smält försiktigt på svag värme tills drygt hälften smält, ta bort kastrullen från värmen och rör sedan om då och då tills allt har smält och det blir en jämn smet
Kanske en efterrätt mer för vuxna än för barn. Fantastiskt god pannacotta med frisk limesmak. Sonens kommentar efter han smakat var "Nästan som chokladpudding men mycket, mycket sämre"
Kladdig kladdkaka – gör så här. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka chokladen. Rör noga ihop ägg och socker, vispa ej pösigt, då blir kakan inte seg och kladdig
Den andra tårtan vi bakade till påsken var alltså en kolatårta. Barnsligt gott =D Tårtbotten 4 st äggvitor 2 dl strösocker 175 g mald sötmandel Kolakräm 2 dl vispgrädde 1 dl strösocker 0,5 dl ljus sirap 1 tsk vaniljsocker Garnering 2,5 dl vispgrädde 50 g choklad, ljus eller mörk Sätt ugnen på 175°