Söndagsmiddagen i form av fiskgratäng smakade gott idag efter snöskottningen. Sen är inte jag riktigt överens med tiden i ugn när det gäller fiskgratänger
1 fiskbuljongtärning. 1 fiskbuljongtärning citronpeppar. Måndag = Meatfree Monday. Efter att ha ätit en god vegetarisk lunch så blir det nu lax med goda såsen till middag
Krydda och salta fisken och doppa den först i ägget och sedan i ströbrödet ev. Låt paneringen torka lite innan fisken steks i smör i en stekpanna på båda sidor tills den blir gyllenbrun
Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
6 portioner tonfiskgratäng. 2 burkar tonfisk i vatten (även tonfisk i olja funkar bra). 6 portioner tonfiskgratäng. 2 burkar tonfisk i vatten (även tonfisk i olja funkar bra)
Fredag är fiskdag. Fiskbilen kommer till byn och är ett självklart mål sedan flera år tillbaks. Stek fisken på hög värme för att sedan sänka och låta den bli klar