Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Gör så här. Koka upp lök och vitlök med rödvinsvinägern tills vinägern kokat bort. Låt svalna. Lägg alla ingredienserna i en bunke och vispa (med elvisp) till ett jämt smör
Bearnaise sås är faktiskt nyttigt. Vi skall äta mer fett för att förbränna fett. Det finns nog inte många saker som är så gott som en hemlagad bearnaise sås
Jag hade helt glömt av att blogga om såsen jag lagade till lantpatén härom veckan. I brist på bättre namn väljer jag att kalla den för en variant på cumberlandsås , väl medveten om att detta inte alls är korrekt
När vi ändå är inne på ämnet enklaste enkla sommarmat och såser så kan vi ju passa på att skicka vidare fyra riktigt bra tips på kalla såser till er, såserna som stod på kräftbuffén vi började ta oss genom igår
Här får ni receptet på en god sås som Nicke gjorde då vi grilla lax. 2 dl crème fraiche 1 hackad röd lök 1 burk röd stenbitsrom En knippe hackad dill1 msk pressad citron Salt & SvartpepparAllt blandas ihop, låt stå i kylskåp en stund
Blanda crème fraiche, salt, peppar, senap, majonnäs, vitlökspulver i en mixer/matberedare. Om du använder de frysta örterna häller du i dem i crème fraiche-blandningen och blandar väl
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat