Silviakaka. En riktigt klassisk mjuk kaka i lite samma stil som Sverigekakan är Silviakaka. Jag bara gissar att den fått sitt namn efter vår kära drottning, men har inget som helst belägg för det – det kan ju faktiskt vara precis vilken Silvia som helst som förlänat den här fantastiska kakan sitt namn
Eftersom vi bara är 2 i familjen som äter bröd till frukost än så länge så är det mest praktiskt att göra portionsbröd och sen frysa in så man kan ta fram nytt varje morgon och de här tekakorna är en favorit hemma hos oss
Ca 50 bullar. 50 g jäst för söta degar150 g smör5 dl mjölk1 dl socker2 msk kanel½ tsk salt1 tsk vaniljsocker2 msk hela kardemummakärsor (som skall stötas sönder lite)ca 14 dl vetemjölSätt kitchen aiden på plats eller en stor bunke
Underbara helgmorgnar. Pojkvännen bestämde sig för att ställa sig och baka scones imorse. Det är något jag inte växt upp med utan gjort någon gång i hemkunskapen i skolan och testat en gång då jag minns att det gick åt helvete, haha