Bröd

Bröd

  • 29 Recept
Nattjäst deg till glutenfria frallor

Nattjäst deg till glutenfria frallor

Har testat att göra frallor på nattjästdeg med lyckat resultat. ) Lite jäst och inget fett men smaken var absolut OK
Naturellt surdeg på råg och vete

Naturellt surdeg på råg och vete

 Det här brödet bakade jag för några dagar sedan, och det är redan slut. det tycker jag är mer än talande för hur gott en skiva surdegsbröd kan smaka
Enklaste surdegsbrödet

Enklaste surdegsbrödet

Det allra första surdegsbrödet jag bakade kom från det ursprungliga receptet till det här brödet. Jag kommer fortfarande ihåg att jag inte vågade tro att brödet bara skulle jäsa av den surdeg jag gjort utan jag hade även i ett halvt paket jäst
Nattjäst surdegsbröd med honung

Nattjäst surdegsbröd med honung

Ett bröd som jäser under natten får extra mycket smak. Eftersom detta bröd innehåller både surdeg och honung smakar det därför extra gott
Havrebröd med surdeg

Havrebröd med surdeg

Det här brödet är en riktigt favorit. Receptet kommer från Boken "Bröd från Brunkebergs bageri. Skållat havrebröd med surdeg
Grova rågfrallor med surdeg

Grova rågfrallor med surdeg

Låt bröden svalna på galler. 15 gram brödsirap. 15 gram brödsirap. Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost, min absoluta favorit när det gäller frallor
Surdegslimpa a lá Drottningholm

Surdegslimpa a lá Drottningholm

Ett mycket, mycket saftigt och gott bröd, måste jag säga. Och som så ofta med surdegsbröd - ljuvligt att skära en skiva och äta precis som den är, i sin smakrika enkelthet
Rågbröd med dubbla surdegar

Rågbröd med dubbla surdegar

Rågbröd med dubbla surdegarEtt av mina favorit surdegsbröd, saftigt och gott , receptet kommer från Pain de Martin 1 kvällMörk deg100 g rågsurdegsgrund100 g rågmjöl100 g vatten (varmt. Spreja lite vatten på bröden och låt jäsa under en handduk i ca 90 minuter. )Och så in med formarna i ugnen som värmts upp till 250° men skruvats ner till 200° när bröden åkt in
Ciabatta på surdeg

Ciabatta på surdeg

Min lilla vetesurdeg mår så bra och ger oss så mycket gott bröd. Jag valde att baka ut lite större bröd istället för portionsbitar för att servera det till middagen
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

Bakade ett mycket gott danskt rågbröd med öl igår, första gången jag bakar med öl och jag var rädd att brödet skulle smaka öl då jag absolut inte gillar öl, men brödet tog inte alls smak av ölet, himla mumsigt blev det i alla fall
Surdegsbröd med havregryn

Surdegsbröd med havregryn

Nagga bröden med gaffel. Baka ut till 3 limpor, antingen i smorda brödformar eller lägg de på bakplåtspapper på långpanna. Sätt in bröden längst ner i 175 graders ugn i 1 timma, eller sätt i termometer som ska bli 98 grader
Kalljästa surdegsfrallor

Kalljästa surdegsfrallor

Lördagsmorgnar ska innehålla en god kopp starkt kaffe, ett riktigt gott bröd och helgbilagorna i tidningen
Kanelbullar med surdeg

Kanelbullar med surdeg

Med hjälp av lite surdeg och lång jästid kan du baka riktigt goda bullar hemma. Dessa bullar blir väldigt saftiga och har en mer “vuxen” smak än många andra kanelbullar eftersom de inte blir så söta

Ryskt surdegsbröd och modevisning på hjul

Jag ligger lite efter med uppdateringar om veckans bröd, men nu ska det bli ändring på det. Vi börjar med förrförra veckans bröd på Solhaga Stenugnsbageri som var en riktigt tung rackare
Dinkelbröd med eller utan surdeg

Dinkelbröd med eller utan surdeg

I ännu ett försök att baka ett lite nyttigare riktigt gott bröd så faller jag tillbaks till dinkelvete, en av våra ursprungliga former av vete, som kom till på helt naturlig väg för mycket länge sen, den kräver inte mycket näring i jorden och den är motståndskraftig mot skadedjur
Surdegsbröd i lergryta

Surdegsbröd i lergryta

Nu har jag testat att baka surdegsbröd i lergrytan och vilket härligt saftigt bröd det blev. Jag hittade denna surdegsmix i butiken som jag bakade detta bröd på och det fungerade väldigt bra
Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

Det sägs härstamma från Saltå kvarn under namnet Eriks surdegsbröd. Jag bakar det här brödet minst en gång i månaden men ofta två
Grovt surdegbröd med frukt och frön

Grovt surdegbröd med frukt och frön

Idag gjorde jag ett vitt surdegsbröd och ett grovt surdegsbröd. Det vita brödet blev inte alls bra. Jag har alltid älskat mörkt osötat surdegsbröd
Surdegsbröd med skållat havre

Surdegsbröd med skållat havre

Surdegsbröd med havre. Detta bröd har jag bakat många gånger, och det blir alltid bra. Likaväl som formbröd, limpor eller frallor
Surdegsknäcke x 4

Surdegsknäcke x 4

)Skär sedan till plattorna till önskad brödformation, ex rutor, trekanter, osv. I slutet av gräddningstiden blir bröden snabbt brända om man inte är vaksam - så håll ett extra öga på brödet de sista minutrarna om du inte vill ha svarta bröd
Surdegsbrödens Konung!

Surdegsbrödens Konung!

Jävlar rent ut sagt vad lyckat brödet blev. Det här är tredje gången jag bakar just det här surdegsbrödet, och första gången som det blev exakt, exakt så som jag ville

Rågbröd på surdeg

Smöra en 1½-liters rågbrödsform och lägg i degen. Pricka ytan med en gaffel och ställ brödet i en 150 grader varm ugn. Efter 20 minuter i ugnen tas brödet ut och smörjs med smör, som penslas på när det börjar smälta. Ta ut brödet ur formen efter 2½ timme och grädda det sedan färdigt i cirka ½ timme