bröd

bröd

  • 21 Recept
Danskt rågbröd med kross & surdeg

Danskt rågbröd med kross & surdeg

Häromdagen testade jag ett nytt recept på ett danskt rågbröd. Rågbröd. Smörj två brödformar och häll i degen i dem
Bästa frukosttipset

Bästa frukosttipset

Startade dagen med nybakat bröd. Bakade både bröd och black bean brownie (alla på kontoret vill ha receptet så tänkte slänga upp det senare) häromdagen
Nyttig, fiberrik limpa med fikon

Nyttig, fiberrik limpa med fikon

För att få ett lite grövre bröd så hade jag i grovt rågmjöl, grahamsmjöl och linfrön. Brödet smakade supergott (rostat) med lite smör och en skiva lagrad ost på toppen
GROV YOGHURTLIMPA

GROV YOGHURTLIMPA

Stjälp upp brödet och låt det svalna inlindat i bakduk. 1 limpa8 dl rågsikt2 dl rågkross1 dl vetekli1 dl linfrö1 tsk salt1 msk bikarbonat5 dl mild yoghurt2 dl lingonsylt
Nyttigt morotsbröd

Nyttigt morotsbröd

Låt bröden svalna en stund i formarna innan du stjälper ur dem. Blanda samman alla mjölsorter, havregryn, linfrö, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke
Att starta och mata en rågsurdeg

Att starta och mata en rågsurdeg

Jag kom i kontakt med surdeg för ungefär ett år sedan genom boken "Surdegsbröd, recept och tips från en hemmabagare" av Martin Johansson
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

bara att röra ihop en ganska lös deg och fylla i en brödform. Pensla brödet med vatten. Låt brödet svalna lite i formen, pensla med smör och stjälp upp efter en stund
Morotslimpa

Morotslimpa

Har kört fast lite i brödbaket och bakar allt som oftast mina favoritbröd Havrebaguetter och Focaccia
Grovt bröd med äpple och youghurt.

Grovt bröd med äpple och youghurt.

Brödet går utmärkt att frysa in i mindre bitar. Man kan ju också göra halv sats= ett bröd. Blanda alla torra ingredienser väl i en stor bunke
Nattjäst äpple och havrebröd

Nattjäst äpple och havrebröd

Här hemma har vi lyxat till det med nybakat bröd till frukost. Det är verkligen vardagslyx att kunna servera ett varmt bröd såhär en måndag morgon
Nyttigt lingonbröd

Nyttigt lingonbröd

Jodå, brödet blev absolut godkänt. Är du ute efter ett väldigt nyttigt bröd är det ju såklart den sylten du ska använda, men kan tänka mig att det kanske blir snäppet godare med vanlig lingonsylt

Mamma morots limpor med havre

Pensla bröden med vatten. Vattnet ger bröden en fin skorpa. Dela i två delar och lägg i papprade brödformar och låt jäsa under bakduk i ytterligare 1 1/2 timme. Grädda i cirka 40–50 minuter tills bröden känns luftiga när man knackar på dem på undersidan.  2 stycken limpor i brödformar
Claras mättande bröd

Claras mättande bröd

I min jakt på nya goda och enkla vardagsbrödsrecept dök jag ner i Underbara Claras arkiv. Fastnade för flera stycken som jag vill pröva, bland annat Morotsbröd med honung och Världens enklaste bröd
Brödet som mättar all hunger

Brödet som mättar all hunger

Jag slängde ihop världens enklaste å godaste bröd efter maten, bara för att jag kände att vi var värda lite gott till kvällsfika
Grovt bröd i lergryta

Grovt bröd i lergryta

Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Grovt blåbärsbröd

Grovt blåbärsbröd

Dagen innan jag åkte så bakade jag detta blåbärsbrödet. Ett grovt gott bröd. För två månader sen så gjorde jag ju ett liknande bröd med tranbär och torkade blåbär i
Morotsbröd med havre ..

Morotsbröd med havre ..

Morötter i degen gör bröden extra saftiga och goda. Känn med en provsticka när bröden är klara. Morötter i degen gör bröden extra saftiga och goda
Havre & Linfrölimpa

Havre & Linfrölimpa

Har precis njutit av detta brödet till mellis. Ett superenkelt bröd som verkligen är värt att testa. Grädda brödet längst ner i ugnen i 40-50 minuter. (Jag fick lägga lite aluminiumfolie över brödet sista 5-10 minuterna för att det inte skulle bränna på ytan. Jag hade brödet inne i totalt 40 minuter