Startade dagen med nybakat bröd. Bakade både bröd och black bean brownie (alla på kontoret vill ha receptet så tänkte slänga upp det senare) häromdagen
För att få ett lite grövre bröd så hade jag i grovt rågmjöl, grahamsmjöl och linfrön. Brödet smakade supergott (rostat) med lite smör och en skiva lagrad ost på toppen
Låt bröden svalna en stund i formarna innan du stjälper ur dem. Blanda samman alla mjölsorter, havregryn, linfrö, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke
bara att röra ihop en ganska lös deg och fylla i en brödform. Pensla brödet med vatten. Låt brödet svalna lite i formen, pensla med smör och stjälp upp efter en stund
Jodå, brödet blev absolut godkänt. Är du ute efter ett väldigt nyttigt bröd är det ju såklart den sylten du ska använda, men kan tänka mig att det kanske blir snäppet godare med vanlig lingonsylt
Pensla bröden med vatten. Vattnet ger bröden en fin skorpa. Dela i två delar och lägg i papprade brödformar och låt jäsa under bakduk i ytterligare 1 1/2 timme. Grädda i cirka 40–50 minuter tills bröden känns luftiga när man knackar på dem på undersidan. 2 stycken limpor i brödformar
I min jakt på nya goda och enkla vardagsbrödsrecept dök jag ner i Underbara Claras arkiv. Fastnade för flera stycken som jag vill pröva, bland annat Morotsbröd med honung och Världens enklaste bröd
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Dagen innan jag åkte så bakade jag detta blåbärsbrödet. Ett grovt gott bröd. För två månader sen så gjorde jag ju ett liknande bröd med tranbär och torkade blåbär i
Har precis njutit av detta brödet till mellis. Ett superenkelt bröd som verkligen är värt att testa. Grädda brödet längst ner i ugnen i 40-50 minuter. (Jag fick lägga lite aluminiumfolie över brödet sista 5-10 minuterna för att det inte skulle bränna på ytan. Jag hade brödet inne i totalt 40 minuter