Matpajer

Matpajer

  • 6 Recept
BACON- OCH MOZZARELLAPAJ

BACON- OCH MOZZARELLAPAJ

Matpaj är något som jag gör väldigt sällan, vilket är lite konstigt eftersom det är så gott. Vad som är bra med paj är att man kan slänga i lite vad som helst i pajen, vad man hittar i kylskåpet
Tomat- och mozzarellapaj

Tomat- och mozzarellapaj

Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Ostpaj med ramslök och sparris

Ostpaj med ramslök och sparris

Ostrester i kylskåpet, rester av förvälld ramslök och lite späd, färsk sparris. Det är som bäddat för en kalasmiddag mitt i veckan eller som en rätt på buffébordet
Krämig kycklingpaj

Krämig kycklingpaj

Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp. Skär kyckling i småbitar. Strimla purjolöken och paprika, häll av svampspadet, spara det
#broccolipaj med ost och skinka#

#broccolipaj med ost och skinka#

Idag har vi förberett morgon dagens middag genom att använda pajdegs rester i från frysen. Jag brukar alltid göra en större sats pajdeg när jag gör en och lägga in i frysen
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Gör så här. Skär kylskåpskallt smör i små bitar och blanda med mjölet. Tillsätt vatten och arbeta med fingrarna samman degen utan att överarbeta den