Kött Rätter

Kött Rätter

  • 38 Recept
Skogens biffar med rostade rotsaker, tzatziki och granatäppelsallad

Skogens biffar med rostade rotsaker, tzatziki och granatäppelsallad

Skogens fetaostbiffar300 g nötfärs 300 g älgfärs 1 ägg 1 dl vispgrädde 1 msk köttfond 1 gul lök, finhackad 1 rödlök, finhackad 1 klyfta vitlök, finriven/pressad 1 krm chiliflakes 1 msk färsk timjan, finhackad 1 krm vitpeppar 1 tsk svartpeppar 2 tsk salt 150 g fetaost, smulad 2 msk olja 50 g smör
Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Älggryta

Älggryta

2 köttbuljongtärning eller 2 msk pulver. Bryn grytbitarna tillsammans med den hackade löken. Tillsätt vatten,buljongen och skivade morötter
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg

Mannen i huset har länge länge velat att vi skulle göra tjälknöl. Nu är det gjort. Väldig smidigt måste jag säga
Tjälknöl av älgstek

Tjälknöl av älgstek

Nu, några år senare har jag ätit diverse viltmat, styckat, malt hundratals kilogram köttfärs och sist men absolut inte minst – njutit
Tjälknöl

Tjälknöl

Stoppa in köttermometern då steken har tinat. Serveras vid 16-18°C till robusta rätter av lamm- eller nötkött, gärna grytor och stekar
Kasslergratäng

Kasslergratäng

Det är en gratäng med kassler, skinka eller annat överblivet kött, kan vara allt från överbliven stek till rökt bog, julskinka etc
Klassisk stek på älg

Klassisk stek på älg

Klassiskt gott till söndagsmiddagen…. Till 4 portioner behöver du. 1 kg älgstek. 20 st grönpepparkorn. 10 st enbär
Stek

Stek

Gnid in köttet med salt, peppar, örter och eventuellt vitlök. Lägg det i en ugnsform och stick in termometern så att spetsen hamnar i den tjockaste delen av köttet
Gammaldags stek

Gammaldags stek

Lägg köttet i en ugnssäker form. Använd termometer och tag ut köttet nör den visar 70-75 grader ( tar ca. 1½ timma) beroende på hur rosa man vill ha köttet
Ugnsbakat fläsklägg

Ugnsbakat fläsklägg

Blanda salt, peppar och salvia (eller andra önskade kryddor) och klappa in på utsidan av köttet. Köttet är klart när det lätt lossar från benen och känns saftigt, innertemp runt 75 grader
Fläskfilégryta med rosépeppar

Fläskfilégryta med rosépeppar

Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
SLÖKOKT DRAGET VILDSVIN

SLÖKOKT DRAGET VILDSVIN

Har fortfarande massa fint vildsvinskött kvar i frysen. Lägg köttet i en grytan. Starta slowcookern och låt gå tills köttet är så mört att det kan dras isär med hjälp av gafflar