Grytor

Grytor

  • 12 Recept
Fläskfilégryta med ädelost

Fläskfilégryta med ädelost

  500 g Fläskfile. 1  180 g Champijoner. 1  2 st Paprika. 1  5 deciliter Grädde. 1  150 g Ädelost
Gryta på lamm

Gryta på lamm

ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Kreolsk gryta med fläskfilé och heta korvar

Kreolsk gryta med fläskfilé och heta korvar

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 900 gram fläskfilé(er) 4 st kabanoss , eller annan kryddig korv 2 st paprika , röd 1 burk(ar) syltlök , liten 1 burk(ar) cornichons , liten, eller ättiksgurka 1 dl oliver , svarta 1 odefinierad vitlöksklyfta(or) , efter behag 1 odefinierad smör 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar 1 odefinierad vetemjöl , att reda av med 5 dl matlagningsgrädde Köp receptet
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

600 g nötkött. smör. salt. 2 msk vetemjöl. 1 msk tomatpuré. 3 st lagerblad. 1 tsk torkad timjan. 1 st vitlöksklyfta