Pajer

Pajer

Bananpaj

Bananpaj

mogna banane. 1rumsvarmt smö. 1socker. 1mjöl. 1sirap. 1näve mörka chokladknappar (valfritt). 1Glass eller gräddeVärm ugnen till 200°, över och undervärme
Knäckig hallonpaj med glass

Knäckig hallonpaj med glass

Hallonpajca 250 g hallon 200 g margarin 1 dl strösocker 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 1 dl sirap 1 tsk bakpulver 0,5 dl mjölk (eller grädde)
Krämig jordgubbspaj

Krämig jordgubbspaj

3 dl (180 g) vetemjöl 1 tsk bakpulver 100 g smör 1 st ägg 0,75 dl strösocker
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

Fyllning8 äpplen (små eller 4 stora) 0,75 dl strösocker 2 msk farinsocker 3 tsk malen kanel 2 tsk malen kardemumma 4 msk potatismjöl (eller majsstärkelse)
Frasigt Pajskal

Frasigt Pajskal

3,5 dl vetemjöl. 1150 gr smör. 12 msk kallt vatten. 11 ägg till pensling. 10,5 tsk saltFinfördela smör i vetemjöl och tillsätt vatten
Räkpaj

Räkpaj

3 dl vetemjöl. 1125 g smör. 12 msk kallt vatten. 1125 g skalade räkor. 12 dl riven ost. 1125 g bladspenat. 13 st ägg
Citronmarängpaj

Citronmarängpaj

3 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk strösocker 1 st äggula 2 msk kallt vatten