Bröd

Bröd

Snabba tekakor

Snabba tekakor

50 g smör 7 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 msk bakpulver 4 dl mjölk (3 %)
Mjukkaka i stekpanna

Mjukkaka i stekpanna

filmjölk. 1vetemjöl. 1rågsikt eller grahamsmjöl. 1salt. 1bikarbonat. 1ljus sirap1. Blanda samtliga torra ingredienser
Fullkornsbröd, 2 formbröd

Fullkornsbröd, 2 formbröd

Nagga bröden i tre rader med en grov gaffel doppad i olja. Grädda bröden långt ner i ugnen ca 50 minuter
Skräddakakor

Skräddakakor

50 g jäst. 15 dl mjölk. 150 g smör. 11 dl ljus sirap. 11 tsk salt. 15 dl vetemjöl. 18 dl rågsikt. 150 g jäst 5 dl mjölk 50 g smör 1 dl ljus sirap 1 tsk salt 5 dl vetemjöl 8 dl rågsikt Ugn
Lepinjabröd

Lepinjabröd

Gör ett rutat mönster på brödets ovansida med en kniv. Tryck varsamt ut bollen med fingrarna till ett runt bröd som är ca 0,5 cm tjockt och ca 15 cm stor i omkretsen. Täck bröden med en bakduk och låt vila i 30 min. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12-15 min
Grova frallor

Grova frallor

Blanda ner grovt rågmjöl, grahamsmjöl, mörkt lantbrödsmjöl, linfrö och solrosfrö. 12 dl mörkt lantbrödsmjöl. 110 dl vatten 50 g jäst 1 dl rapsolja 0,5 dl sirap 2 tsk salt 2 dl havregryn 1 dl rågkross 1 dl vetekross 1 dl grovt rågmjöl 1 dl grahamsmjöl 2 dl mörkt lantbrödsmjöl 1 dl linfrö 1 dl solroskärnor 10-12 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross
Grovt långpannebröd

Grovt långpannebröd

Strö grovsalt över brödet. Brödet skall få en härlig brun färg. 12 msk brödsirap. 18 dl vetemjöl 3 dl grovt rågmjöl 3 dl fint rågmjöl 1 dl (50 g) grovt hackade hasselnötter el solrosfrön 1/2 dl olivolja 2 msk brödsirap 2 tsk salt 2-3 tsk malen anis 50 g jäst för söta degar 7 dl vatten Garnering 1-2 msk medelhavssalt eller grovsaltUgn 200º