Mina favoriter

Mina favoriter

  • 10 Recept
Mina favoriter
Lingonpannacotta

Lingonpannacotta

Igår hade vi julfest och Lars mormor och med alla hans syskon. Vi hade beställt en smörgåstårta och till efterrätt gjorde jag lingonpannacotta som blev väl uppskattat
Julpannacotta

Julpannacotta

Love hade längtat pannacotta länge så i lördags gjorde vi det till efterrätt. Den godaste pannacottan enligt mig är en som blandas med yoghurt och har smak av jul
Örtmarinerad fläskfilé

Örtmarinerad fläskfilé

Det här är ett recept som har hängt med i snart 13 år. Perfekt bjudmat när man är många. Obs. serveras kall

Smoothie som ökar matsmältningen

Jag använder  ingefära flitigt i matlagningen, till exempel i mina nyttiga soppor. En grön smoothie på morgonen som ger dig mycket energi
Churros

Churros

Churros är ett spansk godis som är populärt i många delar av världen. Man kan både använda dem till tilltugg till kaffet, men även som godis
Lyxig cheesecake med lime och passionsfrukt

Lyxig cheesecake med lime och passionsfrukt

Lite konstigt också att inte träffa mina goa kollegor varje dag. Imorgon börjar jag mitt nya jobb och det ska bli väldigt roligt och spännande
Fransk potatisgratäng

Fransk potatisgratäng

Dagen före. Skala potatisen. Skär den tunt på matberedarens fina skiva. Värm grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar i en rymlig kastrull/gryta
Vaniljfudge

Vaniljfudge

 Idag är det lördag så då får vi gotta i oss lite. Här är ett recept på vaniljfudge. Lätt att göra och smakar jäkligt gott
Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket