stankaren2015
Goda Limpor

Goda Limpor

Pain riche

Pain riche

Jag är helt förälskad i min hushållsassistant. Jag fick den av min mammas man och det är nog min bästa vän i köket för tillfället
Gammaldags brödkaka

Gammaldags brödkaka

Trött på det vanliga tråkiga brödet i affären. Varför inte testa att baka egna brödkakor. Ugn 200C. Ca. 6st. 100 g margarin
Sirapslimpa från skärgården

Sirapslimpa från skärgården

Forma dessa till avlånga limpor, som läggs på smord eller bakpappersklädd plåt. Limporna går bra att frysa
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret, tillsätt filmjölk och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp

Gammaldags sirapslimpa

Dela degen i 2 delar och forma dem till 2 limpor. Låt limporna jäsa ytterligare1timme på plåt. 5 dl mjölk
Supergoda limpor

Supergoda limpor

2 limpor5 dl vatten, 37 grader varmt50 g jäst2 ägg1½ dl farinsocker1 tsk salt1 l rågsikt4-5 dl fint rågmjölSmula jästen i bunken. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den till 2 limpor. 2 limpor
Smarriga Tekakor

Smarriga Tekakor

Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Servera med exempelvis en smakrik ost och en kopp te
Gammelstadskakor

Gammelstadskakor

Vad veckorna går fort nu, i dag är det precis tre veckor kvar till jul. Jag har inte alls hunnit med så mycket som jag hade velat
korvbröd

korvbröd

Smula jästen. Smält smöret och häll på mjölken, jumma till 37 grader. Häll det över jästen och rör ut. Tillsätt resten av ingredienserna
Supergod formfranska

Supergod formfranska

Den här goda formfranskan bakade jag igår och den blev jättegod och idag har vi rostat några skivor och ätit till frukost med smör och en god björnbärsmarmelad
Recept: Skogaholmslimpa

Recept: Skogaholmslimpa

Sätt in limporna och spraya in lite vatten innan du stänger luckan. Forma båda degbitarna till avlånga limpor, lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under duk i 45 minuter. Grädda limporna i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200°C och grädda limporna i ytterligare 25-30 minuter
Tekakor

Tekakor

Kalagoda tekakor som nästan smälter i munnen. Bäst nybakade men går med fördel att frysa. Ingredienser (20 portioner)
Sirapslimpor

Sirapslimpor

Snabba grahamsfrallor till frukost och sirapslimpor till lunch. De här sirapslimporna blev mjuka och lättätna, ett bra recept
Sirapslimpa/ sötlimpa

Sirapslimpa/ sötlimpa

Sirapslimpor. 2 limpor. 2 limpor. För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad