Jag vet att många har något emot fläskytterfilé men jag tycker inte det är nå större fel på den och använder den ofta till vardagsmat (för den är ju definitivt bättre än kassler)
Värm ugnen till 200 grader. Lägg tomater och paprikabitar med snittytan upp på en papprad plåt. Blanda olivolja, salt, peppar och socker och ringla blandningen över grönsakerna
Blanda till kryddblandningen. Lägg spjället i en långpanna eller ugnssäker form med bensidan upp. Bred på hälften av kryddblandningen och stek i nedre delen av ugnen i ca 30 min
500 g fläskfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g fläskfilé 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msk kantarellfond ½ msk majsstärkelse 2 msk frysta lingon 2 msk hackad färsk persilja Tillbehör
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag. Skär kasslern i tunna skivor och stek hastigt i en stekpanna med lite matfett
Fläskfilén. Putsa bort hinnorna och dela fläskfilén på mitten. ca 2 dl steksky från fläskfilén. När man längtar efter kött och potatis… Ni vet känslan och suget
Putsa fläskfilén och krydda den runt om med salt och svartpeppar. Lägg fläskfilén på skärbrädans nedre kant ovan på baconet och linda sedan in filén med baconskivorna så att den täcks helt
Servera fläskfilén i sin sås och servera med de rostade rotfrukterna. Putsa fläskfilén och skär i ca 2,5 cm tjocka skivor. Lägg tillbaka fläskfilén och ev köttsaft i pannan och låt koka med i ca 3 minuter. Skriv ut Dela E-post Pinna 631 700 gr fläskfilé