Halloj på er. Ännu en härlig vårdag till ända. Barnen har varit lite småförkylda idag så det har varit ganska lugnt här men jag avrundade kvällen med en härlig powerwalk i kvällssolen – underbart
Köttfärssås (se recept nedan). Köttfärssås. Börja med köttfärssåsen. Fräs köttfärsen. I med hackad lök, köttbuljongtärningar, tomatpuré, svartpeppar och vatten
Gör så här. Smält smör i en stekpanna och knaperstek bacon. Lägg åt sidan för att svalna. Hetta upp en tjockbottnad kastrull, lägg i en klick smör och stek korv och lök
Bland det godaste köttet tycker jag då det är riktigt mört. Lägg sedan köttet i en djup ugnsfast form. Häll sedan såsen över köttet och in i ugnen i 30 min beroende på ugn
Lägg köttfärsen i en bunke och häll på hälften av ströbrödssörjan och blanda ordentligt. Lägg sedan ut köttfärsen på ett bakplåtspapper och tryck ut det jämt över hela bakplåtspappret
Bryn köttfärsen och salta och peppra. I med köttfärsen. ca 6 port1,75 l vatten4 purjolökar4 köttbuljongtärningar2 philadelphiaost naturell 2 philadelphiaost vitlök3 vitlöksklyftor500 g köttfärssalt och pepparAnsa purjon och skär i strimlor. 4 köttbuljongtärningar. 500 g köttfärssalt och peppar
Fräs köttet i smör i omgångar så att det får finfin yta. I med köttbuljongtärningen. 1 köttbuljongtärning. Låt det nu småputtra i 5 minuter innan du häller i köttet och låter det puttra vidare ett litet tag till. 1 köttbuljongtärning salt och nymalen peppar
Koka pastan enl anvisning på paketet. Skär kassler i cm-stora bitar samt finhacka shalottenlöken, fräs i lite smör i en stekpanna på inte allt för hög värme då bränner löken och blir bitter