Så var den köttfria månaden här igen. När det kommer till vegetariska rätter är grytor min absoluta favorit då det är enkelt att göra samtidigt som det går att variera på så många sätt
Det blev pajdags häromdagen och jag ville testa ett nytt alternativ till äggstanning – vilket blev fantastiskt bra, se bara bilden ovan (vegansk ost- och skinkpaj)
Ingredienser Portioner. 8 3 förp kokta kidneybönor (à 380 g) 5 vitlöksklyftor 300 g rotselleri 300 g palsternacka 200 g morötter 6 dl crème fraiche (34%) 2 förp krossade tomater (à ca 400 g) 2 tsk torkad rosmarin 2 tsk torkad timjan 3 tsk salt 1 1/2 tsk malen svartpeppar 18 lasagneplattor olivolja till formen 100 g riven ost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kidneybönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Vita bönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svarta bönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Lasagneplattor glutenfri 25 % rabatt ICA 250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad GoGreen 10
Den här orientaliska soppgrytan blev kanongod och var väldigt enkel att röra ihop. Sådana maträtter uppskattas verkligen just nu eftersom jag återigen är inne i en period då jag känner mig ganska trött och sliten
Recept på enkla vardagsgrytor kan man aldrig få får många av tycker jag. Idén till just denna delikata kikärtsgryta har jag fått från en från en blogg som heter 'Simple Sweets & Treats' (se här)
veganska potatis- & ärtplättar med basilika. Här kommer ett recept som jag tycker att du ska testa om du är en sucker för rårakor och ärter, för det är nämligen en kombo av dessa smaker vi hittar i dessa veganska plättar
Hacka löken, chilifrukten och vitlöken i fina små bitar, fräs på i stekpannan med rapsoljan tills det fått en gyllenbrun färg, ha då i den lite grövre hackade paprikan och stek tills paprikan blivit mjukare
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Ni är många som uppskattar mina vegetariska och veganska recept och det glädjer verkligen mig. Det finns så många goda vegetariska och veganska rätter och det behöver inte alls vara krångligt att göra en måltid som är helt veganskt
eller tjaa, om man bortser från keson på toppen. Den där kesoklicken som jag bara älskar. Men annars är den 100% vegansk, och keson är ju lätt som en plätt att plocka bort för den som vill
Höstrusket börjar sprida sig över Gävle. Åtminstone på tidig morgon och sen kväll. Otroligt busig den här årstiden för man vet aldrig hur man ska klä sig - och i vanlig ordning har jag därför dragit på mig en envis förkylning
Så – perfekt som studentmat eller storkok överlag passade ju gårdagens rätt perfekt. Vill man ta det steget längre så är den här chilin helt fantastisk – och jag använder faktiskt samma grund som i one-pot-quinoan men går några steg längre helt enkelt
Den här helt veganska soppan med rotfrukter, vitkål och vita bönor är ett exempel. Vi äter soppor i ur och skur här hemma, i synnerhet på vintern när man behöver lite extra värme inombords