Eftersom jag älskar vaniljbullar var jag ju bara tvungen att baka en sådan kaka. Risken är att jag kanske kommer att baka den oftare än vad som är nyttigt för oss, eftersom det är betydligt enklare att röra ihop den här kladdkakan än vad det är att baka vaniljbullar
Brownies är något vi dessvärre inte bakar lika ofta, tyvärr. Efter lite googlande hittade jag av en slump ett smarrigt recept på kolabrownies som jag bara var tvungen att provbaka
Om man har en stekpanna av gjutjärn så baka kakan i den. En lättgjord kaka som man rör ihop för hand. Den får en härlig seghet och en god smak av bittermandeloljan
Som tur är kom jag på att jag inte hade fotat kakan innan den var uppäten, så jag tog undan en fotokakbit som fick följa med mig tillbaka hem (till makens stora förtjusning)
I helgen fick jag tidningen Hembakat av min mamma. I det senaste numret hittade jag dessutom en artikel om Amy som lagar och bakar det mesta med chili samt en artikel om Mary som i vanlig ordning bjöd på massa smaskiga recept och om hur en stroke förändrade hennes liv
De här kakorna är inte bara farligt goda utan är dessutom löjligt enkla och supersnabba att baka. Han tycker att det är toppenbra att jag gillar att baka eftersom det oftast är han som får äta upp resultatet
Smörj och bröa en sockerkaksform. Smält smöret/margarinet. Blanda allt torrt. Vispa äggen lätt (jag brukar vispa dem med en gaffel i en djuptallrik ca 1 min)