Fisk & Skaldjur

Fisk & Skaldjur

  • 18 Recept
Romsås

Romsås

Ingredienser. 1 dl majonnäs, egengjord eller av god kvalitet. 1 dl crème fraiche. 1 dl stenbitsrom eller sikrom
Toast skagen (LCHF om du vill)

Toast skagen (LCHF om du vill)

Det här receptet på skagenröra är Per Morbergs och är helt fantastiskt. Jag kan tycka att skagenröror blir för krämiga så det mest smakar dill, majonnäs och creme fraiche men för lite räkor
Supergoda skaldjur

Supergoda skaldjur

Häromdagen kom vi på att vi hade ett presentkort på Melanders fisk och bestämde oss för att köpa hem lite goda skaldjur till middagen
Ingefära och lax

Ingefära och lax

I den lilla skålen med lock döljer sig den goda dippenFiskbollarna/biffarna var väldigt smakrika utan att vara fööör starka
Skaldjurspaté med sauce verte

Skaldjurspaté med sauce verte

Lägg fisken i bitar i matberedaren med kniven monterad. Blanda ner skaldjur och dill på låga varvtal, så att de inte mosas sönder
Julens godaste romsås

Julens godaste romsås

En återkommande favorit på julbordet. romsåsen. 2 dl. crème fraîche (ca 200 g). 100 g. majonnäs (se recept). 50 g
Tonfiskburgare med grönsaksstavar

Tonfiskburgare med grönsaksstavar

4 2 förp tonfisk i vatten (à 185 g) 2 dl matyoghurt 2 msk sweet chilisås salt och peppar 1/4 isbergssalladshuvud 2 tomater 4 hamburgerbröd Till servering stavar av grönsaker t ex
Annorlunda skagen korg a´la Ankar

Annorlunda skagen korg a´la Ankar

Klipp lite flikar runt om hela brödet (ser lite festligare ut) Pensla brödskivorna med vatten och låt dem ligga på en plåt i ugnen 225 grader i 2-3 min
Ugnsbakad lax med limeaioli

Ugnsbakad lax med limeaioli

Jag älskar lax, och jag älskar när det går fort att laga mat. Den här rätten slänger du ihop på 15-20 minuter, max
LAXBIFFAR MED LIMEAIOLI

LAXBIFFAR MED LIMEAIOLI

salt & peppar. salt & peppar. Snabbt och enkelt svänger du ihop dessa biffar för en god lunch med lite sting av chili och en fräsch smak från limen
Pangasius i foliepaket

Pangasius i foliepaket

Tina pangasiusfileerna och torka av dom noggrant med hushållspapper. Pensla foliearken med smör-rapsolja, lägg på pangasiusfiléerna