Idag har vi (förutom att förbereda oss mentalt för jobb/förskola/fritids imorgon) haft trevligt fikabesök av mina kära föräldrar samt hunnit göra färdigt vår matkällare/förråd i källaren
Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig. När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna
Strimla kycklingen och stek den i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och skär svampen i bitar, och låt det steka med kycklingen ett par minuter
Vad är det med fredagsmaten som gör att den är så speciell. Grytan passar att servera på flera olika sätt, antingen bara med ris eller tillsammans med sallad, majs, bönor, en klick matyoghurt och riven ost
Smält margarin. Häll ner mjölk och kvarg. Värm tills det är fingervarmt. Smula sönder jästen i degbunke och ta hälften av degvätskan för att lösa upp jästen