Kyckling

Kyckling

  • 23 Recept
Kalkonfilé i portvinssås

Kalkonfilé i portvinssås

KALKONFILÉ I PORTVINSSÅS. Kalkonfilé är ett fint och magert kött. Här gratinerar vi det i en läcker portvinssås
Baconinlindad kalkonfilé med risotto

Baconinlindad kalkonfilé med risotto

1,2 liter kokande ekologisk kycklingbuljong. Ibland köper jag en kalkonfilé från Ingelsta Kalkon och gör nästan alltid denna rätt
Kyckling med dijonsenap och basilika

Kyckling med dijonsenap och basilika

4 4 portioner ris 600 g kycklingfilé 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 msk dijonsenap salt och peppar majsstärkelse 1 kruka basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ankbröst med potatisgratäng

Ankbröst med potatisgratäng

4 personer. 7-8 hg färskt ankbröst. 8-10 stora potatisar. 1/2 liter grädde. 1 påse riven Västerbottenost. 8 stora morötter
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Anka à l’orange. 4 pers. 2 ankbröst, färska eller frysta ca 700 g. salt och peppar. Sätt på ugnen, 175 grader
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Gör så här. Skär skåror i fettkappan på ankan, smaksätt med salt och svartpeppar. Riv skalet från 1 apelsin
Parmalindad kycklingfilé med risotto

Parmalindad kycklingfilé med risotto

Den här gången åt vi risotton med parmalindad kycklingfilé. Parmalindad kyckling4 inte alltför stora kycklingfiléer8-12 skivor fin parmaskinkaolivolja till ungsformen. Börja med att lägga ut 2-3 skivor parmaskinka per kycklingfilé på en skärbräda. Stek kycklingen i ugnen på 150-160 grader tills den har en innertemperatur på 72-74 grader. Risotto2 schalottenlökar, finhackade2 vitlöksklyftor1 dl olivolja3 dl Arborioris eller Carnaroliris2 dl vitt vin torrtCa 1 liter kycklingbuljong, varm2 dl (60g) finriven parmesanostKoka upp buljongen i en egen kastrull. /Jörgen 4 inte alltför stora kycklingfiléer
Baconlindad kycklingfilé i ugn

Baconlindad kycklingfilé i ugn

Igår så lagade jag baconlindad kycklingfilé och till den hade vi ugnsrostade rotfrukter. Skär kycklingfiléerna på längden och krydda dem runt om med salt, peppar och grillkrydda
Kycklingfilé med sparris och hollandaisesås

Kycklingfilé med sparris och hollandaisesås

Här serverar jag örtkryddade kycklingfiléer med grön sparris och hemgjord hollandaisesås enligt Maud Onnermarks metod med rumsvarmt i stället för smält smör