4. bitar rödingfilé (eller lax. ). 1. purjolök. 2. msk vitt vin. msk fiskfond. 3. dl grädde. Smör. Salt. och peppar. Lägg. en klick smör i en panna med hög kant, lägg i strimlad purjolök och fräs 2 min
Gnid in fisken med salt och olivolja. Lägg över på en plåt med skinnsidan uppåt. Plasta och baka på 100 grader tills fisken är klar, ca 45-50 grader innertemperatur
Helgen är här och då vill vi gärna passa på att slå ett slag för denna fantastiskt goda fiskrätt. En lyxig fiskrätt som denna skulle man gärna vilja avnjuta ett gott vitvin till men sanningen är den att citron och pepparrot ställer till det på vinfronten
Krydda fisken med salt och peppar och vänd den i mjölet. Hetta upp lite av smöret i en stor stekpanna och stek sjötungan sakta på svag värme ca 5–6 minuter på varje sida