5 dl vispgrädde. 1,5 dl socker. ¾ dl citronsaft. Koka upp grädde och socker under omrörning i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda 3 minuter, rör om då och då
400 gr kallrökt lax. 4 msk färskost. 2-4 tsk wasabi, prova dig fram. Sesamfrö. Teriyakisås. Bladgrönt. Lägg plastfilm på en skärbräda och lägg ut den skivade laxen omlott till ett ark
600 gr vetemjöl. 2 stora rivna morötter. ½ pkt torrjäst. 4 dl vatten. 3 msk olivolja. 1 ½ msk salt. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan vatten och olja
Tapenade. - klassisk frank olivröra med smak av vitlök och sardeller passar perfekt att fylla små munsbitar med1 brk svarta oliver utan kärnor1-2 vitlöksklyftorpersilja1-2 sardeller (eller inga alls