Fräs köttfärs, finhackad purjolök, strimlad vitkål och hacka paprika paprika. Ryssröra (4 port)Ingredienser4 pitabröd (nu blev det köper, men här finns recept på egna pitabröd)2 port kokt ris400 gram blandfärs0,3 purjolök3 dl strimlad vitkål0,5 röd paprika1 stor vitlöksklyfta1 tsk oregano1,5 tsk paprikapulver0,5 tsk cayennepeppar2 msk köttfond3 msk tomatpuréGurksallad
En klassisk plommonspäckad karré är god husmanskost. Idag plockade jag lite åkerö-äpplen från trädgården och stekte med lite rosmarin som lite tillbehör men fick samtidigt en infall att flambera dem i Calvados
Ta fram köttet, salta och peppra väl. Skär löken och moroten i mindre bitar och lägg runt köttet. Efter sex timmar så tar du ut köttet och lindar in det i folie
2 köttbuljongtärningar. 2 köttbuljongtärningar. Har ni också sett solen idag. I morse när jag åkte till jobbet var det -14 grader på eftermiddagen plusgrader, oj så det kan variera
Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. När jag steker kotletter, så steker jag dem i smör i ett par minuter på varje sida och krydda med salt, peppar och lite grillkrydda, därefter lägger jag in dem i ugnen på 200 grader medans potatisen kokar
Den här gången gjorde jag en plommonspäckad skinkstek av en riktigt fin bit fläskkött. En av favoriterna bland husmanskost är en riktigt mör, saftig stek