Anette undviker ju gluten för att hon mår bättre av det. Så när vi skulle göra en vegetarisk rätt ville vi ha ett glutenfritt börd att skopa upp grytan med
Enkla och snabba att fixa. 100 g smör (eller mjölkfritt margarin)1 dl socker2 tsk vaniljsocker2 dl havregryn2 dl puffat ris (Vårgårda ris) + någon dl till att rulla dem iKör havregrynen några sekunder med knivarna i matberedaren
I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Jag vart genast inspirerad över att baka dom igen och WOW, mitt minne svek mig inte för en sekund. Dom här mina damer och herrar, det är magiska bullar som man inte kan gå nog av så jag uppmanar er alla att baka dom
Innan dottern fick sin glutendiagnos så var dessa chokladdoppade havrekakor en av hennes favoriter. Nu har jag provat mig fram till en glutenfri variant (utan mjölmix), jag använde potatismjöl istället för vanligt mjöl
Baka till jul. Hon brukar baka de här pepparkakorna två gånger under december för de är så goda att de går åt snabbt… Jag har aldrig bakat dem själv, men smakar på dem hemma hos henne, och jag garanterar att man inte behöver vara glutenallergiker för att tycka om dem