skär tunna skivor av den kalla köttfärslimpan och ät som ”smörgås” med smör och ost på. Det ska vara rätt rejält med kryddor, för annars riskerar köttfärslimpan att bli lite smaklös
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 10 minuter. Skala, hacka och stek löken i 2 matskedar smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun
500gr ekologisk nötfärs1 stor vitlöksklyfta1 köttbuljongtärning ekologiska om ni hittar, vet att det är svårt1 burk krossade tomater, Saltåkvarns eller Kungmarkattas1 burk vitabönor i tomatsås, Heinz har ekologiska1 burk Kidnybönor, Saltåkvarnsca ½ dl Heinz chilisåsev lite Ketchupsalt efter smakchili flakes ca 2kryddmåttvanlig chilikrydda ca 2kryddmåttFräs köttfärsen i en järngryta tillsammans med vitlöken
Lägg köttfärsen i en bunke och häll på hälften av ströbrödssörjan och blanda ordentligt. Lägg sedan ut köttfärsen på ett bakplåtspapper och tryck ut det jämt över hela bakplåtspappret