Jag bakade bröden och sambon skötte resten. Blev mer än nöjd över bröden. Blanda ihop alla ingredienser och forma till lagom stora hamburgare utifrån brödens storlek
Mjöla och skåra bröden, lägg upp dem på plåt med bakplåtspapper. Jäs bröden cirka 2 timmar i rumstemperatur, eller i kyl över natten. e minut, tills brödets innertemperatur är 98°
Brödet Brunkans långa från boken Bröd från Brunkebergs bageri är väldigt omtyckt i min familj. Resultatet blev ett väldigt gott bröd som jag absolut kommer att baka igen
Lepinja/ somun är ett bröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice. Brödet heter olika beroende på var man kommer ifrån och ofta är det rutmönstrat på toppen
Nybakat bröd, finns ju inget godare till frukost, eller det är i alla fall väldigt gott. Innan du sätter in baguetterna i ugnen så spraya med lite vatten i ugnen eller lägg in lite vatten på en plåt i botten på ugnen, detta för att brödet ska få en bra skorpa
Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Dessutom bröd bakat på surdeg stabiliserar blodsocker på mycket effektiv sätt och därför ökar även fettförbränning
Det ser väldigt krångligt ut, och kan nog vara det i början, men när du väl har lärt dig så är det inte svårare än att baka vanligt jäsbröd – du slipper till och med handla jäst