Bröd

Bröd

  • 17 Recept
Kvargbröd

Kvargbröd

Jag började min dag med att baka Kvargbröd till frukost. Nästa gång ska jag testa rosta brödet så det blir lite krispigare också
Sliders - minihamburgare - hamburgerbröd

Sliders - minihamburgare - hamburgerbröd

Jag bakade bröden och sambon skötte resten. Blev mer än nöjd över bröden. Blanda ihop alla ingredienser och forma till lagom stora hamburgare utifrån brödens storlek
Fyllt grekiskt bröd (Gýros pita)

Fyllt grekiskt bröd (Gýros pita)

Lägg ut en bit aluminiumfolie och därefter en brödrundel. Fortsätt med de andra brödrundlarna. Rör ut jästen med olja, salt och vatten

Grekiskt Bröd

Jättegott bröd med knaprig skorpa och fluffigt inre. Arbeta degen försiktigt och forma till två runda bröd
Bröd till kräftor

Bröd till kräftor

Detta brödet är det godaste brödet till kräftor tycker jag. Alla gillar detta brödet men alla gillar inte kräftor är familjens status
Brunkans honung

Brunkans honung

Mjöla och skåra bröden, lägg upp dem på plåt med bakplåtspapper. Jäs bröden cirka 2 timmar i rumstemperatur, eller i kyl över natten. e minut, tills brödets innertemperatur är 98°
Brunkans långa med mindre socker

Brunkans långa med mindre socker

Brödet Brunkans långa från boken Bröd från Brunkebergs bageri är väldigt omtyckt i min familj. Resultatet blev ett väldigt gott bröd som jag absolut kommer att baka igen
Lepinja/somun - pita bröd till cevapcici.

Lepinja/somun - pita bröd till cevapcici.

Lepinja/ somun är ett bröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice. Brödet heter olika beroende på var man kommer ifrån och ofta är det rutmönstrat på toppen
EN LAGOM SUR MED SOLROS & LITE RÅG

EN LAGOM SUR MED SOLROS & LITE RÅG

Solrosfrön eller pumpakärnor är alltid gott att smaksätta bröd med. Lägg bröden med skarven neråt. Stjälp upp bröden ur korgarna t
Nattjästa baguetter med lite råg

Nattjästa baguetter med lite råg

Nybakat bröd, finns ju inget godare till frukost, eller det är i alla fall väldigt gott. Innan du sätter in baguetterna i ugnen så spraya med lite vatten i ugnen eller lägg in lite vatten på en plåt i botten på ugnen, detta för att brödet ska få en bra skorpa
Rågbröd med surdeg

Rågbröd med surdeg

Surdeg är superpopulärt just nu, bröd karaktäristiskt för sin härliga struktur, långa hållbarhet, låga GI och helt utan några konstiga tillsatser
Martins skållade råg

Martins skållade råg

Detta brödet är liknande Martins enkla ljusa bröd som jag bakade för några veckor sedan men enda skillnanden att det innehåller skållat rågmjöl

Mustigt rågbröd bakat på surdeg

Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Dessutom bröd bakat på surdeg stabiliserar blodsocker på mycket effektiv sätt och därför ökar även fettförbränning

Surdegsguiden

Det ser väldigt krångligt ut, och kan nog vara det i början, men när du väl har lärt dig så är det inte svårare än att baka vanligt jäsbröd – du slipper till och med handla jäst
Brunkans långa

Brunkans långa

Jo något ur Bröd från Brunkebergs bageri. Två stora limpor blev det dock och det var ett mycket lättbakat bröd

Skållat havrebröd

Den här veckans bröd är en av mina favoriter – Skållad havre från Heléne Johanssons bok Bröd från Brunkebergs bageri