Min kokbok

Min kokbok

  • 6 Recept
Måndag 4 januari

Måndag 4 januari

Sätt in formen i ugnen och gratinera i 25 minuter på 200 grader. Idag börjar verkligheten för vår del. Det är med skäckblandad förtjusning, som man brukar säga, att vi kastar oss ut i en helt ny vardag
Ugnsfalu med krämig tomatsås

Ugnsfalu med krämig tomatsås

Sedan har du 20–30 minuter på dig att koka lite blomkål, duka och kanske dra ett varv med dammsugaren innan maten står på bordet. Grädda i 200° i 20–30 minuter tills allt puttrar ordentligt och har fått fin färg
Tina´s ugnsbakade falukorv

Tina´s ugnsbakade falukorv

Mina favoritkorvrätter är nog, ugnsbakad falukorv, korvstroganoff och varmkorv med bröd, jag är som ett barn helt enkelt när det gäller korv
Ugnsstekt falukorv & potatismos

Ugnsstekt falukorv & potatismos

In i ugnen ca 225°C i 20 min, eller tills det ser färdigt ut. Ugnsstekt falukorv. 6 port. 1 falukorvsringketchupsenap
Fläskfilé, bacon, lök och svampgratäng!

Fläskfilé, bacon, lök och svampgratäng!

 In i ugnen på 225 grader i 15 min, tills gratängen blir varm. Det blev ingen trädgårdsdag för mig igår  Kylig vind och mulet, så det fanns verkligen ingen lust alls att gå ut och kratta i landen