En utsökt paj på nässlor, lök och ost. Recept (1 paj till 3-4 personer)Pajdeg. 2 dl vetemjöl100 g smör1½ msk vattenPajfyllning. 2 st gula lökar1 st purjolök100 g nässlor2 ägg2 dl mjölk150 g riven Kvibille cheddar (eller annan lagrad ost)smör att steka isalt, pepparBörja med att gör pajdegen genom att knåda ihop smör och vetemjöl till en grynig massa (knåda inte för länge för då riskerar degen att bli seg)
En lyxig och enkel räkpaj som kan få det att vattnas i munnen av blotta tanken på den. Pajdeg. Garnera pajen och servera den med gott bröd och en sallad
Här kommer ett gott recept på köttfärspaj som jag brukar göra och den har lite mer sting i sig än en klassisk köttfärspaj eftersom jag har i sambal oelek och färsk riven vitlök vilket ger mer smak
Lägg den rivna osten i pajskalet. Pajdeg. Hacka snabbt ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Tryck ut degen till botten och kant i en form ca 25 cm i diameter
Mixa ihop ingredienserna till pajdegen. Lägg löken i pajskalet och häll äggblandningen ovanpå. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Strö över resten av osten och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter tills äggblandningen stannat och pajen börjar få färg
Vi går istället som två tosingar mot strömmen och bjuder er på ett riktigt lyckat pajexperiment, en tonfiskpaj som frun i köket svängde ihop efter bästa förmåga och kökstillgång förra veckan
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen, tillsätt purjon och slå i pajskalet. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten och låt vila i kyl ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet 10 min
paj är tacksamt att laga av “kylskåpsrens”. Köpte ett stort knippe för ett par veckor sedan, som jag förvarat i kylen och hunnit använda till grönkålspasta, grönkålssallad, i diverse färskpressade juicer, för att i helgen göra slut på det sista i denna kycklingpaj
Här har jag lagt den i en paj. Pajskal. Kavla degen och lägg den i pajformen (degen ska inte vila). Fyll pajskalet med köttfärsfräset och häll till sist över äggstanningen
I kväll blev det en gammal klassiker som jag aldrig tröttnar på - Broccoli och Ädelostpaj. Har gjort den här pajen massor av gånger och här kommer en repris igen
Pajdeg. Fördela fyllningen i pajskalet. Låt pajen svalna något. Skär pajen i bitar och lägg upp på fat. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 30 cm i diameter
Pajdeg. Häll fyllningen över den färdiga pajen i långpannan strax före den skall ätas. 1Pajdeg 375 gram smör 9 dl vetemjöl 6 msk vatten Fyllning 3 paket crabfish a 227 gram Skalade räkor (samma vikt som crabfish) 3 dl gröna ärter 6 dl creme fraiche 3 dl lättmajonnäs 9 msk finskuren purjolök 3 msk chilisås Salt Peppar Finklippt dillRör ihop ingredienserna till pajskalet och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter. Pajdegen kan med fördel göras 1-2 dagar innan den skall ätas. Om ni skall göra en vanlig storlek på pajen, dela ovanstående ingredienser med 3
Fördela grönsaker och kycklingkött i pajformen. Servera pajen något avsvalnad med sallad till. Tryck ut degen i en rektangulär pajform med löstagbar botten som är ca 20x30 cm. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills den stelnat och fått färg