Paj

Paj

  • 64 Recept
Våra vårprimörer blev paj

Våra vårprimörer blev paj

En utsökt paj på nässlor, lök och ost. Recept (1 paj till 3-4 personer)Pajdeg. 2 dl vetemjöl100 g smör1½ msk vattenPajfyllning. 2 st gula lökar1 st purjolök100 g nässlor2 ägg2 dl mjölk150 g riven Kvibille cheddar (eller annan lagrad ost)smör att steka isalt, pepparBörja med att gör pajdegen genom att knåda ihop smör och vetemjöl till en grynig massa (knåda inte för länge för då riskerar degen att bli seg)
Grym räkpaj

Grym räkpaj

En lyxig och enkel räkpaj som kan få det att vattnas i munnen av blotta tanken på den. Pajdeg. Garnera pajen och servera den med gott bröd och en sallad
Köttfärspaj med lite sting i

Köttfärspaj med lite sting i

Här kommer ett gott recept på köttfärspaj som jag brukar göra och den har lite mer sting i sig än en klassisk köttfärspaj eftersom jag har i sambal oelek och färsk riven vitlök vilket ger mer smak
Bästa ostpajen

Bästa ostpajen

Lägg den rivna osten i pajskalet. Pajdeg. Hacka snabbt ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Tryck ut degen till botten och kant i en form ca 25 cm i diameter
Svärmors Heta Taco Paj

Svärmors Heta Taco Paj

Pajdeg. 1Pajdeg 3 dl mjöl 2 tsk bakpulver 2 krm salt 50 g margarin 1dl mjölk (sist) Fyllning 1 600 g färs 1 stor gul hackad lök 1 påse Taco kryddmix 1dl vatten 1-2 tsk Sambal olek 3 pressade vitlöksklyftor Fyllning 2 2 tomater, hackade (stora) 3 dl créme fraiche 1 dl majonnäs 2 krm svartpeppar 1 ½ - 2 dl riven ost 5 -10 skivade JalapenosGör degen och tryck ut i en form. Slå fyllning 1 i pajformen när den är för gräddad
Lökpaj

Lökpaj

Tryck ut degen i en pajform. Nagga pajdegen med en gaffel. Lägg lökblandningen i pajskalet. Låt pajen svalna något innan servering
Purjolökspaj med ost

Purjolökspaj med ost

Mixa ihop ingredienserna till pajdegen. Lägg löken i pajskalet och häll äggblandningen ovanpå. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Strö över resten av osten och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter tills äggblandningen stannat och pajen börjar få färg
Tonfiskpaj

Tonfiskpaj

Vi går istället som två tosingar mot strömmen och bjuder er på ett riktigt lyckat pajexperiment, en tonfiskpaj som frun i köket svängde ihop efter bästa förmåga och kökstillgång förra veckan
Vegetarisk paj med fetaost

Vegetarisk paj med fetaost

Pajer kan varieras i mängder, här är ett förslag på en väldigt god vegetarisk paj med fetaost som passar utmärkt till buffébordet
Purjolökspaj

Purjolökspaj

Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen, tillsätt purjon och slå i pajskalet. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten och låt vila i kyl ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet 10 min
kycklingpaj med grönkål och fetaost

kycklingpaj med grönkål och fetaost

paj är tacksamt att laga av “kylskåpsrens”. Köpte ett stort knippe för ett par veckor sedan, som jag förvarat i kylen och hunnit använda till grönkålspasta, grönkålssallad, i diverse färskpressade juicer, för att i helgen göra slut på det sista i denna kycklingpaj
Köttfärspaj med  grönkål

Köttfärspaj med grönkål

Här har jag lagt den i en paj. Pajskal. Kavla degen och lägg den i pajformen (degen ska inte vila). Fyll pajskalet med köttfärsfräset och häll till sist över äggstanningen
Nässelpaj med bladlök och fetaost

Nässelpaj med bladlök och fetaost

Idag gjorde jag en Nässelpaj med bladlök och fetaost till lunch. Pajskal. Lägg de avrunna nässlorna i botten på pajformen
Köttfärspaj - Recept | Arla

Köttfärspaj - Recept | Arla

Häll färsen i pajskalet. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 min
Broccoli och Ädelostpaj

Broccoli och Ädelostpaj

I kväll blev det en gammal klassiker som jag aldrig tröttnar på - Broccoli och Ädelostpaj. Har gjort den här pajen massor av gånger och här kommer en repris igen
Grönkålspaj med valnötter

Grönkålspaj med valnötter

Lägg kål- och lökblandningen i pajskalet. Skär osten i bitar eller smula den och fördela i pajskalet. Häll äggsmeten i pajskalet
Laxpaj med spenat och dill

Laxpaj med spenat och dill

Pajdeg. Fördela fyllningen i pajskalet. Låt pajen svalna något. Skär pajen i bitar och lägg upp på fat. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 30 cm i diameter
Paj i långpanna med crabfish och räkor

Paj i långpanna med crabfish och räkor

Pajdeg. Häll fyllningen över den färdiga pajen i långpannan strax före den skall ätas. 1Pajdeg 375 gram smör 9 dl vetemjöl 6 msk vatten Fyllning 3 paket crabfish a 227 gram Skalade räkor (samma vikt som crabfish) 3 dl gröna ärter 6 dl creme fraiche 3 dl lättmajonnäs 9 msk finskuren purjolök 3 msk chilisås Salt Peppar Finklippt dillRör ihop ingredienserna till pajskalet och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter. Pajdegen kan med fördel göras 1-2 dagar innan den skall ätas. Om ni skall göra en vanlig storlek på pajen, dela ovanstående ingredienser med 3
Kycklingpaj

Kycklingpaj

Fördela grönsaker och kycklingkött i pajformen. Servera pajen något avsvalnad med sallad till. Tryck ut degen i en rektangulär pajform med löstagbar botten som är ca 20x30 cm. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills den stelnat och fått färg