Bröd

Bröd

  • 96 Recept
Skållade havrerutor

Skållade havrerutor

Hembakat bröd är alltid godast men i bland kan det kännas krångligt att baka då det ofta är många moment och ingredienser
Skållat rågbröd

Skållat rågbröd

Att hitta ett nyttigt och gott bröd som hela familjen gillar är inte alltid det lättaste men här har vi faktiskt lyckats
Bästa pizzadegen

Bästa pizzadegen

Äntligen har jag bakat fantastiskt god pizzabotten hemma. Hemligheten är durumvetemjöl, svårare än så är det inte
Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg
Myllymäkis hembakade hamburgerbröd

Myllymäkis hembakade hamburgerbröd

Rulla till bollar, en per bröd. Sätt ugnen på 225 grader och pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg
En sen fredagslista

En sen fredagslista

En ihophöftad potatis- och champinjonsoppa (färska chaminjoner, lök, potatis, vatten, grädde och grönsaksbuljong) med färskt snabbröd, som den här hälsohetsaren givetvis gjorde om med dinkel och graham
Frallan Allan

Frallan Allan

Nu har min dotter blivit förkyld, så idag har jag varit hemma med barnen. Vi har haft en riktigt mysig dag, för H har varit hyfsat pigg, trots att hon har lite feber
Scones med vetekli

Scones med vetekli

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg bakplåtspapper på plåten. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela margarinet i mjölblandningen med en matgaffel

Klibullar

Värm vattnet. Smula jästen i degbunken och häll över lite av vätskan så den löser sig. häll i varje mjölsort för sig och blanda
Nyttiga bullen

Nyttiga bullen

En grov frukostbulle med "tugg". Ingredienser till 24 stycken. 50 g jäst. 6 dl filmjölk. 2 tsk salt. 1 dl rapsolja
Nyttig, fiberrik limpa med fikon

Nyttig, fiberrik limpa med fikon

För att få ett lite grövre bröd så hade jag i grovt rågmjöl, grahamsmjöl och linfrön. Brödet smakade supergott (rostat) med lite smör och en skiva lagrad ost på toppen
Uppdaterat recept: Fiberrika brytbröd

Uppdaterat recept: Fiberrika brytbröd

Längre jästid ger luftigare bröd. Grädda i mitten av ugnen i 225°C, ca 15-20 minuter tills bröden fått fin färg
Kickis knäcke

Kickis knäcke

Jag fick ett så gott knäckebröd hos min syrra som hon hittat i en bakbok men gjort om rejält. 25 g jäst, 5 dl vatten, 1,5 msk honung, 1 tsk salt, 1,5 msk rapsolja, 1 tsk brödkrydda,. 1 tsk brödkrydda
Julens godaste vörtbröd

Julens godaste vörtbröd

Smula jästen i en skål. Smält smöret och lägg i russinen. Tillsätt porter och vatten, och värm till 37°. Häll lite över jästen och rör tills den lösts upp