När man ändå äter skaldjur är det verkligen synd och skam att slänga bort skalen. Oftast brukar det bli hummersoppa (eller på vilket skaldjur du nu ätit
En riktigt god och len soppa som bara är ett måste om du har ätit hummer. Spara skalen när du äter hummer, lägg dom i en plastburk i kylen och gör fonden nästa dag
fisk och skaldjur,. Grillad fisk är verkligen någonting som jag tycker är oerhört underskattat. För många är grillning förknippat med stora härliga köttstycken och fisken hamnar ofta i skymundan när man pratar grillning vilket jag tycker är synd
Pasta och skaldjur blev den perfekta lösningen. För några veckor sedan hade vi goda vänner på middag. Vi bjuder gärna på pasta, men kände att vi inte ville upprepa någon av våra klassiker
Följ anvisningarna om hur man delar en krabba. Bänd sedan upp skölden på krabbans undersida. Ta bort krabbsmöret mot sköldes innersida och köttet ur klor och innanmäte
Skala räkorna och spara skalen till buljongen. Lägg räkorna i en skål och ställ den i kylen. Lägg räkskalen på en plåt och rosta dem i ugnen i ca 10 minuter