Att vara vegetarian och inte äta kolhydrater tror jag nog funkar rätt så dåligt. När jag bjöd på lasagne i helgen och en person undviker kolhydrater funderade jag på vad jag skulle göra
Strö salt på aubergineskivorna och ställ att dra ca 15 minuter. Pensla lite olja på tortillabröden. Ställ fyra ugnssäkra skålar eller djupa tallrikar upp och ned på en plåt och lägg tortillabröden på dem, tryck lite längs kanterna så att bröden följer skålarnas form
Mild hummus i all ära (jag älskar sådan. ) men denna kryddiga är nog snäppet bättre ändå. Så pass att man kommer på sig själv med att äta den med sked direkt ur skålen… Det säger väl allt
Tillsätt resten av ärtorna, kryddor och salt och mixa till önskad konsistens, jag vill gärna ha lite bitar i min hummus och därför mixar jag bara hälften av kikärtorna först
När tjejerna var över här om veckan för lite bubbel och småplock serverade jag bl a rostad serrano skinka brutna i mumsvänliga ‘chips’ samt den alltid lika goda, arabiska röran/dippen, hummus